Otvor na Klokotu 2010.

Otvor na Klokotu 2010.

Picture 045 webOtvor na Klokotu 2010.

Iako je zvanično otvor revira bio sedam dana prije, u subotu, 27. februara, ipak su svečano druženje i svečani otvor zakazani za subotu 06. marta, prije svega da se termin ne bi poklopio sa terminom otvora većine revira u regiji.

Moram da priznam da mi pisanje ove reportaže prije svega liči na „deža vu“, ili „već viđeno“.

Sve se nekako odvijalo po scenariju od prošlog druženja na Klokotu krajem 2009. godine. Naravno, u pozitivnom smislu.

Već od samog jutra okupljanje gostiju iz brojnih gradova regiona: Bihać, Bužim, Bos. Krupa, Sanski Most, Zenica, Sarajevo, Novi Sad, Zagreb, … Mnogi gosti su došli još dan ranije, da bi uživali u ribolovu čitav vikend, kao što je ekipa ribolovaca iz Sarajeva, kojih je došlo ukupno 12. Oni, kao i ekipa FF kluba PATAK iz Sanskog Mosta su bile dvije najbrojnije ekipe na vodi i ovim putem im po tom pitanju odajem priznanje. Posebno zanimljiva je ekipa FF kluba PATAK, koja u svom sastavu kao aktivne članove ima ribolovce ne samo iz različitih gradova, nego i država, gdje naravno mislim na države nastale na prostoru bivše YU. Po najavama je trebalo biti mnogo više gostiju, ali zbog prilično lošeg vremena jedan broj gostiju je dan pred druženje otkazao dolazak. Svejedno, na Klokotu se okupilo preko 50 ribolovaca, što je bilo dovoljno da se provede jedan predivan dan uz ribolov, druženje i teferič.

DSC02299 web DSC02281 web Picture 034 web Picture 038 web Picture 009 web Picture 010 web

Posebno zadovoljstvo je pričinio i dolazak ekipe iz lista “Mušičar” na čelu sa urednikom Ivanom Kohnerom Corijem, kojima se ovog puta zahvaljujem, jer su uprkos relativno lošim uslovima za putovanje i ribolov ipak došli iz dalekog Novog Sada.

Ivan Klokot 2010

Ivan portre s ribom web Ivan i Bifi Klokot 2010

edib web Masa web

Pored 50-tak ribolovaca, na Klokot je došao i priličan broj posjetilaca koji nisu ribarili, nego su jednostavno uživali u prirodi i društvu. Dan je prolazio u dobrom raspoloženju, ribolovu i druženju. Akcija je naravno bilo, u pitanju je bila uglavnom kalifornijska pastrmka i poneki slučajni lipljen. Sve su ribe, naravno, pažljivo oslobođene i vraćene u vodu. Sve u svemu, dan je proticao odlično. Zbog naglog pada temperature gosti se počinju razilaziti već oko 17 h, da bi se druženje na kraju završilo u večernjim satima. Bilo kako bilo, ovom prilikom se u ime organizatora druženja FF kluba „LIPPY“ iz Bihaća zahvaljujem svim ribarima na dolasku, a naročito onim iz najudaljenijih gradova i krajeva. BISTRO!

DSC02306 web Picture 034_1 web Picture 030 web Picture 027 web Picture 029 web

Tekst: Adnan Mujakić Mečo

Foto: Rejhan Karabegović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*