Otvor – Krušnica

Otvor – Krušnica

usr_krusnica_logoBosanska Krupa – otvor sezone i prvo poribljavanje Krušnice domaćom pastrmkom

Ribogojilište “Eko Riba Krušnica” uspješno startalo sa radom – proizvedena prva mlađ potočne pastrmke. U goste povodom otvaranja sezone, a i u posjetu ribogojilištu došao ministar Sven Alkalaj 28.02.2009 godine u Bosanskoj Krupi je otvorena sezona ribolova na pastrmku.

Kao dokazani prijatelj Bosanskoj Krupi, gospodin Alkalaj je izdvojio vremena da posjeti Bosansku Krupu u kojoj ima veliki broj prijatelja i poznanika.

Dan je bio ugodan i sunčan, pa se druženje odvijalo pod odvorenim nebom u ugodnoj atmosferi i uz puno ribarskih priča. Takođe, ovu priliku je gospodin Alkalaj iskoristio i za posjetu mrijestilištu “Eko Riba Krušnica”, čiji su plodovi rada već vidljivi, a izvršeno je i prvo poribljavanje rijeke Krušnice potočnom pastrmkom, koja je izmrješćena u “Eko Riba Krušnica”.

Ovaj simbolični čin je izveo gospodin Alkalaj, koji je ujedno izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom mrijestilišta “Eko Riba Krušnica”, zalaganjem svih onih koji su doprinjeli razvoju iste kompanije.
Ministar je uručio plakete i zahvalnice realizatorima projekta ribogojilišta, te je gospodinu Hikmetu Harbašu, direktoru “Eko Riba Krušnica” uručio simbolična nagradu – plaketu za izuzetno zalaganje i trud u ostvarivanju sna izgradnje i pokretanja mrijestilišta za uzgoj autohtonih vrsta potočne pastrmke, mladice i lipljena.

Za kraj ovog izvještaja, poruka Udruženjima i pojedincima da će ribogojilište “Eko Riba Krušnica” u mjesecu oktobru imati potočnu pastrmku i lipljena dovoljno uzgojene za prodaju.

Informacije na telefon +387 61 476 141

USR “Krušnica”

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*