Oslikavanje plutane drške štapa pirografijom

Oslikavanje plutane drške štapa pirografijom

Oslikavanje plutane drške štapa pirografijom
Novo kod nas!

Od nedavno je gospodin Goran Andrić došao na ideju (uz pomoć nas nekolicine prijatelja) da se okuša u vrlo delikatnoj tehnici slikanja i oslikavanja plutanih drški štapova za pecanje tehnikom pirografije.

Kako se Goran već duže vremena bavi oslikavanjem drveta ovom tehnikom (ilustracije riba i situacija u ribolovu, izrada satova, a odskora i veoma lovnih voblera, …) zamolili smo ga da nam u par rečenica prikaže svoj rad.


Na naša pitanja odakle ideja, na čemu sve radi – koji su materijali u pitanju te kako i čime radi on nam je poslao tekst.

„Ideja, bavim se ceo život sa ukrašavanjem drveta. Sasvim slučajno pre 7 godina sam došao u posed jednog pirografa. U početku sam radio različite motive, a zadnje tri godine isključivo motive iz ribolovačke oblasti. Učesnik sam svih većih ribolovačkih manifestacija na našim prostorima i jedan sam od organizatora dečije manifestacije „Plovkom protiv droge“.
Do sad sam uradio oko 1000 različitih ribolovačkih slika i satova koji su otišli u 14 različitih zemalja. Radio sam nagrade za pobednike raznih takmičenja u ribolovu. Jedinstven sam i po tome što ovom tehnikom jedini oslikavam i voblere koje sam pravim. Strastveni sam ribolovac i koristim sve tehnike ribolova.
Materijal za izradu mojih dela tehnikom pirografije su beli bor, orah, divlja kruška, … Poželjno da drvo bude svetlije boje.

Od skoro oslikavam i plutane rukohvate na ribolovačkim štapovima sa motivima iz ribolova, slikama riba, mušicama, varalicama, …

Ovako je sve krenulo od starog štapa iz podruma
Prvi radovi
Šara po celoj dršci
Smuđ na varaličarskom štapu
Potočara na mahaču
Lipljan na mahaču
Lipljan na mahaču – grimizna peraja

Šta ću još raditi? Sledeće na redu je oslikavanje drvenih kutija koje koriste mušičari, i dalje plute na mahačima, nastaviti izradu satova, te različitih slika s motivima iz ribolova, …

Puno toga od mojih aktivnosti, radova i manifestacija na kojima sam bio učesnik, te kontakt možete videti na mom FB profilu:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008037487156

Goran Art Andrić – pirografija“

Bravo Gorane ovo je interesantna tehnika oslikavanja štapova – samo tako nastavi! Deo aktivnosti smo prikazali u tekstu na OnlineMušičaru .

Priredio i obradio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i Goran Andrić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*