Open Gradac 2010.

Open Gradac 2010.

Logo Gradac znakTakmičenja: Prvo Otvoreno prvenstvo u mušičarenju, na reci Gradac, Valjevo

Open Gradac 2010.

U klisuri reke Gradac, u subotu, 29. maja 2010. je održano Prvo Otvoreno prvenstvo u mušičarenju, na reci Gradac. Organizator je bilo ekološko društvo EKOD Gradac. Oni su opremili stazu i pripremili sudije te celu manifestaciju.

Obezbedili su da takmičenje na celom sektoru tog takmičarskog dana protekne u najboljem redu. Jedino nisu mogli da utiču na vreme. Prethodne noći je pala jaka kiša i Gradac je bio visok i mutan. Na otvaranju, Šareno Platno, u klisuri reke Gradac, je pored takmičara i organizatora, bilo puno gostiju i prijatelja, iz Valjeva i okoline i brojnih mesta u Srbiji. Puno njih koji su se najavili nije stiglo iz raznih razloga, a prvenstveno radi lošeg vremena. Mi koji smo bili zadovoljni organizacijom i prirodom smo se puni utisaka vratili.

open gradac web17

Takmičenje

Na takmičenju u ribolovu na veštačku muhu se prijavilo 15 takmičara iz Srbije. Bilo je i reprezentativaca u mušičarenju. Kotizacija za učešće u takmičenju je bila 1.000 RSD u koju su uključeni majica i ručak, a za one učesnike koji imaju dozvolu za rekreativni ribolov na reci Gradac, kotizacija nije bila potrebna. Obezbeđene su nagrade za prva tri plasirana takmičara. Ovo je prvi put da se u Srbiji organizuje ovakvo takmičenje i rukovodstvo EKOD Gradac se zahvaljuje svima koji su došli na takmičenje na reci Gradac, te sponzorima koji su ih podržali.

Glavni sudija Zoran Đukić – Kiza je na kraju takmičenja bio veoma zadovoljan, jer nije bilo primedbi. Na takmičenju, u prvoj rundi od 12 do 14 niko nije ulovio ribu, jer je voda bila mutna i jaka. Drugo kolo nije ni održano, u dogovoru sa takmičarima, pa je pobednik i redosled određen zabacivanjem imitacije muhe u metu, sa udaljenosti od 10 m. Nakon podele nagrada, Gradac se polako počeo bistriti. Prvu ribu je tu pred svima ulovio Vladimir Marković iz Požarevca, a kasnije su se ređali ulovi Martić, Šone, Neša, …. Bilo je i pehova pa smo Šone i ja slomili štapove. Oni koji su lovili do pred mrak su na strimere imali pastrmke potočare, a bilo je nekoliko onih preko 50 cm. Šteta što je vreme pokvarilo ugođaj, ali je zato organizacija bila na vrhunskom nivou, od dočeka, druženja, hrane do samog takmičenja.

open gradac web7

Prvo mesto je osvojio Milan Martić (Pančevo), Drugi je bio Nebojša Damjanović (Valjevo) i treći Vladimir Petrović (BGD). Deca (njih petoro i među njima i devojčica Nina Pavlović iz Valjeva) su dobila zahvalnice.
Zahvalnicu EKOD Valjevo dobio je i urednik lista Mušičar Ivan Korhner. Hvala prijateljima iz Valjeva.

open gradac web16

Sponzori takmičenja su bili: EKOD Valjevo, Travar doo Novi Sad, Fairy River Niš, Mušičar Novi Sad, No1 Valjevo, Hemingways Užice, …. Pri kraju dana je skup posetio i EFFA master Aco Ivanović s prijateljima.
Svi takmičari i učesnici su dobili majice za podsećanje na susret na reci Gradac i predivnim ljudima koji su sve ovo, izvanredno, organizovali. Poželimo takmičarima i organizatorima da sledeće godine imaju bolje vreme. Ubuduće bi trebalo bolje medijski ispratiti takmičenje (novine i televizija) i dati mu veći značaj. List Mušičar je jedini medijski ispratio ovu manifestaciju. Kvalitetnu hranu, (paprikaš i pasulj, te domaće specijalitete i piće su obezbedili organizaori.

Sve slike u galeriji: https://www.musicar.rs/gallery/open-gradac-2010-fotografije/

Takmičari – učesnici
1. Milan Martić – Pančevo
2. Vladimir Marković – Požarevac
3. Dragoslav Marković – Kosjerić
4. Nebojša Pavlović – Beograd
5. Milomir Tabić – Ub
6. Dragoslav Mojić – Valjevo
7. Vladimir Molerović – Valjevo
8. Aleksandar Vučković – Aleksandrovac
9. Vladimir Petrović – Beograd
10. Nebojša Damnjanović – Valjevo
11. Luka Dimitrijević – Valjevo
12. David Mitrović – Valjevo
13. Nina Pavlović – Valjevo
14. Uroš Dimitrijević – Valjevo
15. Aleksa Dimitrijević – Valjevo

open gradac web3

Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*