Omladinska liga Slovenije za 2017.

Omladinska liga Slovenije za 2017.

Mušičarska takmičenja
Omladinska liga Slovenije za 2017.

U Sloveniji se završilo prvo od tri ligaška takmičanja u mušičarenju. Omladinci iz četiri kluba iz čitave Slovenije u 9. krugu su na jezeru u Ljubnom, gje je bilo i ovogodišnje svjetsko prvenstvo u mušičarenju za omladince, dobili ovogodišnjeg državnog prvaka.

U Ribniku najbolje je odradio Luka PESJAK (Ljubno), koji je sa 15 riba suvereno pobedio, drugi Rok SVETEC (Koroška) je uhvatio 13 komada a treći Nejc PESJAK jednu manje.

Pobednici u 9. kolu: 2. Rok Svetec, 1. Luka Pesjak i 3. Nejc Pesjak

Posle 9. kola i osam naboljih plasmana (jedan najslabiji rezultat se briše) Luka Pesjak, koji je jedini uspio dva puta pobediti, zasluženo osvojio titulu državnog prvaka sa samo 25 bodova. Neizvesna je bila borba za ostala dva pehara, pa je nešto bolji bio Lovro Mencinger inače član Bleda i najbolji pojedinac među slovencima na svetskom prvenstvu sa 41. bodom, dok je Žiga Fijavž član Ljubnoga sa 43 boda ostao treći.

Trojica najboljih za 2017. su 3. Žiga Fijavž – Ljubno, 1. Luka Pesjak – Ljubno i 2. Lovro Mencinger – Bled
Državni prvak za 2017. Luka Pesjak – Ljubno

 

Ljudi, koji su vodili omladinsku ligu s prvakom: delegat Martin ŠIRCELJ, sekretar saveza Igor MILIČIČ, pobjednik Luka PESJAK i vođa takmičenja Matej ZLODEJ.

Rezultati :

Tabela svih 9 kola omladinske lige Slovenije u mušičarenju za 2017. Crveno označeni bodovi se brišu kao jedan od najlošijih rezultata.

Fotografije sa takmičenja:

U državnom prvenstvu se ove godine takmičilo 16 takmičara. Dokazali su, da ima i u Sloveniji dobrih mladih takmičara.

Drago ORNIK

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*