Ogromna mladica pokupila lipljena kojeg sam ulovio na mahač

Ogromna mladica pokupila lipljena kojeg sam ulovio na mahač
Nas troje na Đetinji; Milutin Gavrič, Luka Dimitrijević i Milica Sredojević

U prošlu nedelju sredinom oktobra 2020. sam sa prijateljem i devojkom bio na reci Đetinji. I već prvih sat vremena mušičarenja, na samom izlasku iz grada Užice desilo mi se nešto što ću sigurno pamtiti celog života. Na mušičar štapu dvojci (#2) i najlonu debljine 0,08mm zakačio sam lipljena dužine 28cm. I kada sam krenuo da ga vučem ka obali ogromna mladica se zaletela i bočno uhvatila lipljenja, i odmah zatim ga pustila. Tada sam bio ubeđen da me je ugledala i da se neće vraćati po lipca. Ali sam se ipak prevario. Odmah zatim mladica se ponovo zaletela na lipljenja, celim svojim telom se izbacila iz vode i ovaj put celog lipljenja progutala i sa njim otišla na samo dno Đjetinje.

Milica na Đetinji
Milica i Luka

Iako sam znao da imam tanak najlon i da je mala verovatnoća da je izvučem, a da mi ne pokida, ipak sam se dao avanturi. Čekao sam sigurno desetak minuta da se riba na dnu vode umori, ili svari lipljenja. Pokušavao sam da je štapom pomerim sa dna, ali mladica je bila toliko jaka, da sam imao osećaj da sam muvu zakačio za kamen koji se ne da mrdnuti.
Nešto kasnije uspeo sam mladicu zajedno sa lipljenom u ustima dići na površinu vode. I baš kad mi se činilo da sam je umorio, riba je samo ispljunula već mrtvog lipljena i otišla ponovo na dno Đetinje. Po mojoj proceni bila je ovo mladica sigurno ne manja od 90cm, a moguće da je i prelazila jedan metar. Istina je da mi je krivo što nisam imao priliku da je izvučem na obalu i slikam se sa njom.

Reka Đetinja

Ali i ova avantura će ostati večno urezana u meni kao drugo druženje i nikad lepše iskustvo sa mladicom.

Video materijal koji su snimali tokom zamaranja:

Luka Dimitrijević

Loading

1 Comment on “Ogromna mladica pokupila lipljena kojeg sam ulovio na mahač

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*