Održan Klimatski marš za Srbiju

Održan Klimatski marš za Srbiju

klimatski_mars_webOdržan Klimatski marš za Srbiju

Zeleni Srbije su u centru Beograda organizovali protestnu šetnju pod nazivom “Klimatski marš za Srbiju – Vreme je!”, kako bi ukazali da ekologija nije trošak već ulaganje koje može pomoći da se izadje iz ekonomske krize.


Srbija se time pridružila medjunarodnoj akciji, u kojoj je širom sveta organizovano 2.700 protestnih šetnji u 160 zemalja.

“Ovom šetnjom hoćemo da skrenemo pažnju na to da mora da se promeni politika, a ne klima. Hoćemo da stavimo do znanja donosiocima odluka da moramo da upristojimo politiku da bi u 21. veku mogli da odgovorimo na izazove promene klime i zagadjenja”, kazao je predsednik Zelenih Srbije i narodni poslanik Ivan Karić.

On je poručio da se ne mogu starim metodama iz 19. veka rešavati problemi modernog doba.
“Političari ne razumeju šta je to zelena ekonomija, nismo napravili nijedno zeleno radno mesto, ne postoji zeleni rast u Srbiji. Političari ne shvataju da zelena ekonomija znači i nova radna mesta i da mi možemo da se izvučemo iz krize zahvaljujući tome”, poručio je Karić.

On je skrenuo pažnju da ekološke probleme u Srbiji ne treba rešavati zbog Evropske unije, već zbog njenih gradjana .

“Poglavlje 27 je samo mehanizam da mi odgovorimo na probleme, a kod nas se zamenjuju teze. Sve treba raditi zbog gradjana, a ne zbog EU”, zaključio je Karić.
Protestna šetnja, uz ekološke poruke na transparentima i zelene balone, počela je sa Trga Republike, a nastavljena je Knez Mihailovom ulicom do sata kod Biblioteke grada Beograda.

Preuzeto: ekologija.rs

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*