Novi ff revir na Tari

Novi ff revir na Tari

tara web3

Novi ff revir na Tari

Na inicijativu mušičara iz SRK Kolašin uz saradnju sa rukovodstvom NP Bigradska Gora na čelu sa direktorom Sašom Jeknićem na dijelu Tare koji pripada nacionalnom parku proglašen je za ff revir. Na reviru će važiti pravila kao i na ostalim mušičarskim revirima u Crnoj Gori, režim uhvati pusti, uz obavezno korišćenje udice bez kontra kuke.

Ovaj dio Tare koji je po mnogima jedan od najljepših dijelova Tare za mušičarenje će posle dugog niza godina – 37 apsolutne zabrane ribolova biti otvoren za strane i domaće goste. Revir je dužine nešto više od 3km, a prostire se od Suvog potoka uzvodno do tunela ka Mojkovcu.

novi ff revir Tara web1

Skoro cijelom dužinom nalazi se uz magistralni put Kolašin – Mojkovac tako da ga je vrlo lako čuvati i lako je dostupan za goste.

tara web7

tara web1

tara web2

tara web4

tara web6
Revir je bogat lipljanom pastrmkom, kao i mladicom. Uz mala infrastrukturna ulaganja kao što su staze i prilazi rijeci kao i šadrvani i nezaobilazne kante za smeće, uz pravu promociju, u narednih par godina, ovaj revir će se kotirati jako visoko u regionu.
Prednost revira je infrastruktura i auto kamp koji se nalazi u neposrednoj blizini, a ispunjava sve standarde. To će biti posebno interesantno za mušičare – kampere. Takođe neposredna blizina Biogradskog jezera, jednog od najstarijih zaštićenih područja u Evropi, čini ovaj revir još privlačnijim. U sklopu kompleksa na jezeru od velike važnosti za buduće goste su bungalovi kao i odličan nacionalni restoran. Takođe će uz ribolov na reviru bite moguć ribolov i na jezeru koje je jako bogato ribom iz bellyboat-a.

jezero web2

jezero web1

Cijena dozvole u prvom dijelu godine za ff revir i za domaće i strane goste će biti ista 10eura.

 

Dobrodošli!

tara web5

Miodrag Maki Bulatović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*