Nove mušičarske sekcije pri OSR

Nove mušičarske sekcije pri OSR

avatar_166U Jagodini i Požarevcu osnovane mušičarske sekcije

Mušičarenje velikim koracima ide napred i u organizacionom smislu, pa je primetno da se u Srbiji u poslednje vreme organizuju mušičarske sekcije i klubovi (Vranje, Valjevo, Požarevac, Novi Sad, Jagodina, …). Ima ih više od deset, što je unazad par godina bilo nezamislivo.

Sve je veći broj, onih pravih, sportskih ribolovaca koji se oprobavaju u tehnikama mušičarenja i postaju totalni mušičari. Mušičarenje je stil života!

Jagodina: Početkom marta u Jagodini je osnovana Mušičarska sekcija pri OSR “VM Sport”, koja je član SSRS. Za sada broje oko 20 članova. Svi se bave mušičarenjem, ali se javljaju i novi pa će ih biti sve više.

Izabrano je rukovodstvo sekcije: predsednik je Ivan Radić, a sekretar Slaviša Antonijević – Zozon. Članovi kolegijuma su Nenad Lazarević – Laza, Vlada Nićiforović – Nići i Branko Petrović – Mangić.

Požarevac: U Požarevcu je početkom februara osnovana mušičarska sekcija, u prostorijama SRK “Vidra”. Ona će raditi na popularizaciji mušičarskih aktivnosti: na omasovljavanju mušičarskog sporta, zaštiti voda i ribljeg fonda, poribljavanju, afirmaciji mušičarskog sporta na teritoriji ribolovnog područja Srbija centar, na saradnji sa ostalim mušičarskim sekcijama, razmeni iskustava i obuci mlađih članova sekcije, popularizaciji pokreta uhvati i pusti, organizovanju internih takmičenja i okupljanja u okviru mušičarskih interesovanja.

Poslednja vest i u Loznici je osnovan mušičarski klub “Mladica”

Jagodinci, požarevljani i lozničani, čestitam vam na organizovanju i osnivanju sekcija i klubova sa željom da vas u narednom peridu bude nekoliko puta više, no sada. Bistro!

Urednik lista Mušičar

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*