Nova sezona 2016. mušičarenja na pastrmke

Nova sezona 2016. mušičarenja na pastrmke

Ivan potocara web152

Nova sezona 2016. mušičarenja na pastrmke

Nova mušičarska sezona ribolova na pastrmke (Potočare – sve vrste, kalifornijske i zlatovčice) počinje danas 1. marta, na više reka u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, …
Negde su već mušičari bili vredni i otvorili sezonu, jer su loklna RD i udruženja, koja gazduju vodama otvorili prethodni vikend (27. ili 28. februara). Ima reka gde se sezona otvara tek 01. aprila. Njima nije baš lako (još mesec dana čekanja)

Mi vam preporučujemo da svakako odete na svoju omiljenu vodu s prijateljima i obeležite početak sezone. Nekada su to bili praznici i pored vode se pravio svečani otvor, gde se najmanje lovila riba, ali se uživalo u druženju, hrani i piću. I danas se tako praktikuje u mnogim sredinama.

Prelepa potocara web
Prelepa potočara

Kako postoje reviri koji ne prestaju s radom cele godine (bez obzira na mrest riba kojih ima u njima) to više nije tako svečano, ali opet u puno sredina se i dalje daje važnost ovom događaju.

detalj lednje peraje pastrmke web
Detalj leđne peraje pastrmke – te crvene tačkice

Iako su u ovom periodu vode još hladne i po pravilu visoke, trebate izaći i probati. Pravi odabir su strimeri i teže nimfe, a u toplijem delu dama suve mušice tamnijih nijansi. Budite uporni i sporo vodite svoje imitacije. Možda vam se zalomi neka lepa pastrmka. Lovite, slikajte se i puštajte. Pošaljite nam reportažu s otvora. Bistro!

Ivan potocara web145

Veliko je zadovoljstvo pustiti ribu!

Pošaljite kako vam je bilo na otvoru. Ove godine ću po tradiciji s ekipom prijatelja do reke Gradac.

Bistro prijatelji po štapu i kanapu!

Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*