Nimfa od kuninog krzna

Nimfa od kuninog krzna

Nimfa od kuninog krzna

Na Ribniku u restoranu „Aqua“ sam imao zadovoljstvo da se upoznam i popijem kafu s FB prijateljem Antom Matoševićem – Lord. Ispričasmo se baš lepo o svemu i svačemu vezanom za mušičarenje.

Kada sam ga ispraćao iz Ribnika za Novu Bilu (Kod Travnika i Viteza) pokazao mi je u kesi kunu, čije je telo (neko ju je ubio autom, kada je prelazila put) našao pored puta. Već je kako kaže bio prošao i nakon par kilometara se vratio i pokupio je, stavio u kesu da od njenog krzna i dlake napravi dabing za svoje imitacije.

Kuna – fotografija sa http://www.luhajdukveljko.rs/?page_id=271

To je i uradio i evo kakav je dabing dobio i imitacije koje je napravio. Dabing je kako je rekao lepe nijanse i imaće odličnu boju kada bude u vodi!

Deo krzna kune koju je našao na putu

Pošto Anto pretežno lovi na nimfe, njih je i napravio. Ovde je prikaz nekoliko njih na prišivci Mušičara koju sam mu poklonio kada smo se videli uz jedan primerak štampanog izdanja Mušičara.

Radio ih je – kako je rekao na većim udicama #8 i #10 sa adekvatnim otežanjima. Pored dabinga od kuninog krzna koristio je još i preklop je od kormorana, a u toraksu zečiji dabing, repić horoz, a  porebravanje srebrna žica.

Nimfa od kuninog krzna na #8
Nimfe na prišivci Mušičar
Nimfa u prirodi

Kaže da jedva čeka da malo vode padnu pa da ih proba i ponudi lepoticama – potočarama na Lašvi (reci na kojoj najviše lovi). Očekujemo fotografije riba ulovljene na ove imitacije.

Bistro!

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Anto Lord Matošević

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*