Nevidljivo postaje vidljivo

Nevidljivo postaje vidljivo

378297

Misterije svijeta koji ne možemo da vidimo:

Nevidljivo postaje vidljivo

“Okruženi smo stvarima koje ne vidimo. Ja volim da koristim film da bi od nevidljivog napravio vidljivo”, rekao je Švarcberg za vrijeme TED konferencije.

hiden miraclesDa bi ovakav nevidljiv svijet pokazao ljudima, američki režiser i producent Lui Švarcberg odlučio je da uz pomoć time-lapsea i high-speed kamera, prikaže ono što se svakog dana odvija pred našim očima, ali to nijesmo u stanju da vidimo.

“Živimo u svijetu neviđene ljepote, toliko suptilne i delikatne da je gotovo nevidljiva za ljudsko oko. Kako bi vam pokazao taj nevidljivi svijet, Švarcbergberg koristi high-speed kamere, time-lapse i mikroskope”, stoji u opisu videa.

Za vrijeme TED konferencije prikazao je svoj najnoviji projekat “Mysteries of the Unseen World” (Misterije svijeta koje ne možemo da vidimo) koji usporava, ubrzava i povećava nevjerovatna čuda prirode.

“Okruženi smo stvarima koje ne vidimo. Ja volim da koristim film da bi od nevidljivog napravio  vidljivo. Tako nešto proširuje naše horizonte, otvara naše umove i dodiruje naša srca”, rekao je Švarcberg.

Oni koji su video pogledali, tvrde da nakon ovog videa svijet više nikad nećete gledati istim očima.

Preuzeto: vijesti.me

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*