Neobični duo

Neobični duo

duo web

Neobični duo
Tandem mušica

Ovaj tandem mušica predstavlja provokativno rešenje za situacije kada se predatorne vrste riba hrane sitnim plenom.
Verna imitacija postaje praktično neuočljiva u masi identičnih jedinki, što može biti frustrirajuće za ribolovca. Ako nam se posreći da zakačimo snažnu ribu, veliko je pitanje da li ćemo uspeti da je savladamo na udici veličina od 6 do 10, na kojima se često izrađuju imitacije riblje mlađi.

Kreacija na slici predstavlja neodoljivu provokaciju za predatora, gde veća riba goni mlađ i nameće se kao konkurent predatoru. Neobični duo sa slike može biti dobitna kombinacija u ovakvim uslovima.

Idejni tvorac ove mušice je Forest Fokingem, profesionalni vodič iz države Mejn u SAD. Gore prikazana imitacije je nešto izmenjena verzija njegove mušice “Lunch” (“ručak”).

Par detalja o vezivanju…
Postupak vezivanja je jednostavan. Za veću mušicu izaberite strimer po želji (na slici gore je Sea Habit Bucktail). Vežite je na kraju vrata duge udice za strimere. Mušica na slici je vezana na Eagle Claw 066N udici, veličine 4/0. Manje udice se svakako mogu koristiti, ali moraju biti dugog vrata.
Imitacija mlađi je snop lite-brite (materijal poznat i pod imenom angel hair), svetlucavih vlakana bele boje. Ovaj materijal postaje translucentan pod vodom, dok leđima možete dati tamniji ton vodootpornim flomasterom. Dužina manje ribice na slici je ispod 1,5cm.
Upadljive oči su prekrivene epoksijem i završni detalj je kapljica crvene boje ili laka, koja simulira škrge.

Vladan Milenković
Uz dozvolu autora sa flyfishingunlimited.tripod.com

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*