Nedjelja na Krušnici

Nedjelja na Krušnici

LIPLJEN 3w

Nedjelja na Krušnici
Evo sad ću ti malo pisati o nedjelji na Krušnici

Dakle 23.06.2014. god rijeka Krušnica poslije podnevni ribolov. Otišao sam sa kolegom Jasminom Dizdarevićem malo u revir na ribolov.
U početku sam lovio na suhu mušicu, ali pošto je riba slabo radila na površini veoma brzo sam prešao na nimfu, i odmah uspijeh.

krusnica web0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ulovio sam par lijepih lipljena mjeraša u gornjem toku rijeke Krušnice, na fazana udica 14# – moja kreacija, rep crven, pa trup od fazana i na kraju malo sivog dabinga pod tungstenom.

LIPLJEN 10w

LIPLJEN 9w

LIPLJEN 4w
Nastavio sam loviti na nimfu i nastavio se lijep ribolov – pokoja pastrmka koju nisam stigao slikati i pokoji lipljen, kako se noć približavala riba je sve više izlazila u lov na površinu, pa sam se i ja prebacio na lov sa površinskom muhom. Standarno mušičarski probaj jednu – neće, probaj drugu – neće i tako mijenjam i dođem do mušice na broju 14# trup narandžast (boja cigle) sa zlatnom prošarom i cdc perom, to je baš bila ta koju je lipljen lovio na površini. Skoro svaki zabačaj sam imao ribu. Savršen ribolov!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LIPLJEN 1w

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Umorio sam se već pomalo, pa sam sjeo da se odmorim. Tada vidim nailazi dobro poznato lice, zaštitnik i čuvar naše Krušnice Mirso. Poslije malo razgovora i priče ponovno na vodu sa istom mušicom, sada na mijesto ispod jedinog slapa na Krušnici. Riba savršeno radi na drugoj strani – preko brzaka. Dok je mušica dotakla vodu lipljen ju je pokupio i tako jedan, drugi, treći i tako redom, među njima sam ulovio i jednog kapitalca kojeg nisam mjerio, ali po mom mišljenju i svjedoka ribočuvara i mog druga Jasmina – bio je blizu 50cm. Uslikan je i brzo vraćen nazad u vodu – C&R.

Poslije njega sam uspio uloviti još par lijepih primjeraka od 40 do 45cm.

LIPLJEN 5w

LIPLJEN 7w

LIPLJEN 11w
I na kraju već me je noć uhvatila, a ja još zabacujem – ne mogu odoljeti, ali sam se morao obuzdati. U Kanjonu Krušnice rano se smrkava!
Spakovali smo pribor i opremu i uputili se putem pored Krušnice do ribogojilišta i auta, pa kući. Bilo je ovo jedno predivno poslijepodne na smaragdnoj ljepotici Krušnici.

LIPLJEN 2w

Od pribora sam koristio:
Štap; Bayron Czech Style Nymphing 10” #3
Kolo (čekrk); Sameo veličina 4
Špaga; plutajuća SAMEO WF4F
Podvez: 0,12mm Godzila.

Još jednom hvala i vidimo se prijatelju.
pozdrav sa JEDNE I JEDINE UNE I SMARAGDNO ZELENE KRUŠNICE.

BISTRO!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ribogojilište je prestalo sa radom zbog određenih problema foto: Online Mušičar

Almir Beganović – Ami

Loading

2 Comments on “Nedjelja na Krušnici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*