Nedeljni ribolov na Ribniku

Nedeljni ribolov na Ribniku

Poštovanje gosp Ivane evo par rečenica o nedjeljnom (04. 0ktobar 2020.) ribolovu na Ribniku. Pošli smo moj adže Emir Delić i ja ujutru iz Mostara oko 5h. Dogovor je bio da se nađemo prvo u Ključu kod Adine trgovine, da preuzmem novi čekrk i šnjuru. Popivši kafu sa Adom uputili smo se ka Ribniku, gdje uzimamo dozvole kod Duška i pravac voda.

Emir Delić

Riba je baš radila, u jutarnjim satima na nimficu fazanku br 20-22 i žutozelenu nijansu. Nalovili smo se lipljana, a bila je i po koja potočara. Po zalasku sunca i predvečer lipljan je počeo da kupi po površini. U jednom trenutku Ribnik je doslovce proključao, a na površini je lipljan uzimao najviše mrava i red-tag. Ostali smo dok se vidjelo loviti. Poslije uspješnog ribolova, zadovoljni i sretni lagano se pakujemo i polazimo nazad za Mostar.

Nekoliko video klipova vraćanja lipljana u vodu!

Sa čekrkom i šnjurom sam bio prezadovoljan u toku ribolova. Sve se lijepo uklopilo sa štapom koji mi je takođe Ado radio.

Ribnik sa svojom ljepotom i raznovrsnosti ribljeg fonda nikog ne ostavlja ravnodušnim, zato mu se uvijek sa zadovoljstvom vraćamo.

Veliko bistro!

Alen Delić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*