Nakon više decenija zaledila i Drina

Nakon više decenija zaledila i Drina

Nakon više decenija zaledila i Drina
Debeli sloj leda okovao reke i jezera u BiH

Veliki minusi zaledili su površine mnogih jezera i reka u BiH, a debeli sloj leda navukao se i na Drinu, što su zabeležili građani Goražda, i podelili na društvenoj mreži Fejsbuk.

Napomenuli su da se led formirao u noći sa subote na nedelju kada je u njihovom gradu zabeleženo čak -25 stepeni, što je prouzrokovalo ledenu površinu na Drini kakvoj nisu svedočili već nekoliko decenija.

Blic.rs


Kod Zvornika zaledila Drina

Rijeka Drina u priobalnom dijelu kod Zvornika zaledila se na više mjesta uslijed niske temperature koja je posljednjih dana zahvatila ovo područje. I na Zvorničkom jezeru uzvodno od Hidroelektrane ima tragova leda po kojem se “odmaraju” galebovi i patke.

Dogogodišnji novinar koji prati sva dešavanja na Drini Drago Gajić kaže da ne pamti da se ova rijeka u priobalju zaledila za dva-tri dana koliko traju ove niske temperature.
“Dešavalo se da se rijeka zaledi, ali je za to potrebna niska temperatura od desetak i više dana, jer je Drina u ovom dijelu prilično brza, pa zbog toga i iznenađuje da se led formirao tako brzo”, rekao je Gajić.

On ističe da u posljednjih dvadesetak godina ne pamti led na Drini. U Zvorniku su ovih dana jutarnje temperature padale i do -20 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*