Na Meži mušičari dočekali Božička

Na Meži mušičari dočekali Božička

12366262_10208411019853538_1552061472432223224_n

Na Meži mušičari dočekali Božička

U subotu, 20. decembra, kao i svake godine, na reku Mežu kod Dravograda došli su mušičari iz Slovenije, da se ponovo sretnu na božićnom takmičenju.

Prilično hladno vreme sa gustom maglom i bez snega, što se i u to vreme očekuje, a i Meža je bila jako niska i bistra, svi ti uslovi nisu odvratili 26 mušičara koji su došli da obeleže događaj. Posle upisa i dobrog domaćeg doručka nije falilo ni priznate »kačje sline«, takmičari su se rasporedili duž vode i počeli da love. Vrlo brzo su počeli, da se upisuju prve šarenke (dušičaste – kalifornijske pastrmke). Što više je vreme prolazilo, pokazalo se malo sunca koje je ugrijalo mušičare, pa su počeli da se hvataju i lipljeni.

Meza pre pocetka
Učesnici pre početka takmičenja

Uz dobro kuhano vino, koje se točilo kraj same reke, mušičarima je vreme jako brzo prošlo. Na kraju smo uz dobru i ukusnu hranu u obližnjem lokalu podelili priznanja. Vođa takmičenja, inače stari takmičar, Milan Vajt podelio je lična priznanja za najbolje.

Prvo mesto sa 8 riba, (među kojima i lipljen od 51cm), zauzeo je Lorenzo Čekić iz Kranja, drugo mesto sa 6 riba uzeo je domaćin Robi Čebulj, a treće mesto sa 5 riba Drago Ornik iz Maribora. A svakako moram napomenuti, da je između svih uhvaćenih riba bila i jedna štuka dužine 36cm. Verovatno je tražila »božička« u Meži.

Drago sa stukom
Drago sa štukom

Drago ORNIK

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*