Mužjak potočare iz Cetine, Jure Šuća

Mužjak potočare iz Cetine, Jure Šuća

Ribolovac Jure Šuća; Mjesto Sinj, Potočna pastrva 63cm, Rijeka Cetina, Fly fishing revir Čikotina Lađa. Ulov ostvaren 19.04.2019. C&R!

Ovih dana travnja (aprila) zbog praznika (Uskrs) sam slobodan s posla i to je prava prilika bila za ribolov dva, tri dana s ekipom iz kluba Joskom Šuća i Šimunom Vugdelija. Kako to uvijek bude, di ćemo u ribolov? Ajmo u revir, ajmo. Mjesec i nešto sitno prije ova riba je pošla na strimera i od tada je nisam više vidio, ali znam da je u toj rupi u krugu od pet metara, tu je. Prekjučer preorem rupu i ništa, kad kažem ništa mislim ništa od te ribe, dva klena i pastrva. Jučer na vodu i opet odmah na to misto, al’ bez nade za ulovom ovog mužjaka.

Šta da svežem? Larva sedža mislim da je dobitna kombinacija zato što u donjem djelu rijeke Cetine je drugačija, tu je toplija klima i bliže su moru s toga je i sedž krenio prije letjeti. Obzirom na to vežem larvu sedža koju mi je gospodin Željko Prpić, sa Plive, tjedan dana prije dao kad smo se našli u Livnu kod prijatelja. Najlon na roli od prekjučer 0.12mm Seguar Riverage, ma ajde dobar je to najlon neće riba nigdi s njega i hvala bogu nije.


Imitacija larve sedža koju mi je dao gospodin Željko Prpić, sa Plive

Dolazim na poziciju od dan prije, bez ikakve nade. Kako me stari i dobri Đuka Koščal naučio prvo isprid sebe prilovi i ja pet zabačaja ispred sebe i riba. Osjećam onaj tupi udarac, sekunda prođe pa drugi, uh ovo je dobra riba govorim Šimunu. On se odmah spakova i dođe da vidi, a Josko se još sprema kod auta. Pet minuta borbe i riba je u podmetaču. Sva sreća pa je se uzvodno od mene ulovila inače ne bi ima šanse. Podmetač promjera 50cm, a riba se privalila preko njega, uh je, to je ta Šimune šta san ti priča, jel imaš metar? Imam, aj’ mjeri, 63cm, dobro je.
Poziranje i puštanje ribe nazad.

Iza toga nisam imao ni potrebu lovit, otvorio sam limenku žuje i zapalio cigaretu i gledao njih dva kako love.

Od pribora sam koristio:
Štap Greys GR60, Rola Greys GTS800 i predvez 0.12mm Seguar Riverage,

Bistro!!

Jure

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*