Mušičari – Lidija i Marko

Mušičari – Lidija i Marko

Mušičari – Lidija i Marko

Ivane pitao si kako je sve počelo, pa evo priče – prije dosta godina bavio sam se svim vrstama ribolova, a kad sam se oženio Lidijom nekako sam najviše nateravao šarane.

Znate kako to već ide puno pribora, izrada bojlija, po kojima je cijela kuća smrdjela po hobotnicama, masličnim kiselinama i ko zna čemu još, a onda i ribolovne kampanje koje su trajale po desetak dana po svakakvim divljinama. Za to vrijeme supruga je sama bila doma i valjda je to presudilo.

Jednog dana mi je rekla, što se ti ne bi bavio samo sa mušičarenjem, čiste rijeke, malo pribora i naravno bez ikakvih mirisa po kući. Tako je počelo naše zajedničko mušičarenje.

Prodao sam svu šaransku opremu, a bilo je toga podosta i ostalo je za njezine wedersice, prsluk, rolu, štap – naravno Hardy, ipak je to za moju ženu. Nakon prvih par izlazaka na Vitunjčicu, Gacku, Slunjčicu i više nije bilo upitno da li će se ona baviti mušičarenjem. Zavoljela je fly fishing i proveli smo mnoge lijepe trenutke putujući po Bosni i rijekama Klokotu, Uncu, Uni, Plivi i Ribniku, pa i dalje. Na tim putovanjima upoznali smo mnogo krasnih ljudi vezanih za ovaj oblik ribolova.

Sada živimo i radimo u Irskoj. Ja natjeravam Losose i Morske pastrve, a supruga je malo usporila čuva djecu i nikada se ne buni kada treba pripremiti večeru i družiti se sa našim novim Irskim prijateljima naravno, mušičarima.

Sve fotografije koje smo dobili od ovog mušičarskog para su u galeriji!

Marko Petrušić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*