Mušičarenje na Savi Dolinki, jezero He Moste (Gacka)

Mušičarenje na Savi Dolinki, jezero He Moste (Gacka)

Mušičarenje iz belly boata

Rijeka Sava Dolinka, HE Moste, takozvano jezero Gacka – 15. avgust 2019. Učesnici: Andrej Šoštarič Šoš, Marko Martinjak, Siniša Kovačiček i Besim Jusić

Jezero je puno trofejnih pastrmki. Vidjeli smo primjerke od 80, 90cm. Nekoliko kidanja laksa (najlona koje smo koristili kao predvez) 0,25mm, onda znaš da je bila trofejna. Poslaću ti puno slika, a ti izaberi koju hoćeš.

Najviše riba smo ulovili na strimera, otežanog dodatno sa tungsten pastom, jer je duboko kad ideš sa belly boatom preko stare struge (korita) reke Save Dolinke, koje je sad pod jezerom.

Imao sam par komada 60+cm na nimfu, ali na poteg (pustiš nimfu na dno i polako vučeš prema vrhu, pa opet tako), dosta naporno, jer te voda svejedno nosi niz vodu, a moraš nazad doći s perajama. Mene su mučili i grčevi u nogama.

Voda je bila čista, da se vidilo 5-6 metara u dubinu, možda čak i dublje.

Uglavnom su potočare  uzimale pri kraju, uz obalu ili uz potopljeno drveće, a najviše ako se kakav potok ulijeva u jezero. Pored potočara bilo je i puno šarenki (kalifornijska pastrmka)

Riba je strašno jaka. Mene je jedna 60+cm dosta namučila i sa belly boatom me vozala po jezeru.

Par Nijemaca je lovilo sa indikatorom ugriza i dosta su bili uspješni. Svako od nas je uhvatio cca 15-tak riba, ali nijedna nije bila ispod 45cm.

Sve ribe koje smo taj dan ulovili su vraćene. C&R!

Besim Jusić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*