Mušičarenje lipljana na Drini

Mušičarenje lipljana na Drini

Mušičarenje lipljana na Drini

Kao vrsnom mušičaru Drina mi je uvek bila izazov i najviše volim da pecam na njoj. Godinama sam posvećen toj reci i svake nedelje idem da mušičarim lipljana sa mojom ekipom.

Nju čine Živojin Todorović, Tomislav Ivanović Ford, Milun Ivanović i od skora Đorđe Mutavdžić. Najviše volim da pecam na delu oko Bajine Bašte na mestima Mališevac, Lukovo, Most Brest, Splavište i sličnim mestima pogodnim za suvu muvu.

Komplet koji koristim za Drinu je Orvis Helios 2 aftma #6 i Sage La aftma #6, cekrk Lamson 5/6 sa kanapom scientific i angler expert distanc #6, i Opti Stillwater sa predvezom Falconi flurostar 0.12mm

Zadnjih mesec dana, oktobar i deo novembra, na Drinu sam baš često išao na mesto Mališevac gde sam na vrlo male imitacije spentova na 18# i 20# uspešno lovio lipljana. Svaki izlazak sam u proseku imao od 10 do 15 riba dok je bilo i dana da pređem 20, ribe koje su u proseku 30-34cm.

Najveći lipljani koje sam imao ovih dana su bili dugi 40-46cm. Lipljan je baš bio aktivan i intezivno se hranio tokom celog dana.

Ivan Bakić

Loading

6 Comments on “Mušičarenje lipljana na Drini

  1. Pazi ovo “vrsnom musicaru”! Druze, na tim mjestima sto si nabrojo, pa tu ga svi fataju. Dolazis jednom nedeljno tu, a ja osjedio na tim mjestima i na cjeloj Drini i opet ne smatram sebe vrsnim musicarem.

  2. Mislim da nisi ni prosao blizu nekog vrsnog musicara. Slikas jednog dest puta i eto deset riba. Lovi na svoje, a ne na tudje musice i biti ces V. Za pocetak.

  3. E bas me interesuje ko je ovaj Sreten M.
    Baka decko hvata ribu. Da li je vrstan ili ne totalno nebitno. Njemu je lepo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*