Mušičarenje (Fly fishing) – flies&guiding

Mušičarenje (Fly fishing) – flies&guiding

O reci Gradac i vodiču Luki Dimitrijeviću

U Produkciji Zander media – Aleksa Savulov. Radili smo priloge za „Kontru“ i „Lov i ribolov“ i spremamo serijal Serbian Fly Fishing od 10 polusatnih emisija koje imaju za cilj da promovišu mušičarenje (fly fishing), istoriju, ljude i prirodu Srbije. Ovo nam je rekao jedan od autora Srđan Savulov.

Vodićemo vas do jedne od naših najdražih staza, koja će odgovarati vašim zahtevima. Idemo s vama na Gradac, najčistiju reku Srbije sa koje posetioci direktno piju vodu, što je izuzetna retkost u svetu.

Reku koja svojim tokom, prelivima, virovima i klisuri koa je okružuje odgovara onim nestvarnim slikama netaknute prirode. Vodićemo vas na najbolju mušičarsku destinaciju u Srbiji, za koju se zna i van okvira naše zemlje. Dolazak na ovu reku vam garantuje prelepo iskustvo i veliki broj upecanih riba.

Dosadašnji mušičari stranci bi se složili da je Gradac reka koja obiluje mnoštvom ribe, i svakako je jedna od najboljih u ovom delu Evrope. Na veštačku muvu daju se prevariti i trofejni primerci. U ovom reviru važi pravilo “Uhvati i pusti”. Imali smo goste mušičare iz najudaljenijih zemalja sveta kao što su Japan, Jamajka, Novi Zeland, Norveška, Amerika, Rusija i druge. I svi su se u jednom složili, a to je da je Gradac jedna od njihovih najomiljenijih mušičarskih reka, jer su svakodnevno obarali sopstvene rekorde kako u broju uhvaćenih riba tako i u veličini ulova.

Spremni smo da vas podučavamo strategiji i mušičarskim trikovima, pomažemo vam pri postavljanju i izboru muva kao i u pronalaženju ribe. Imaćete posvećenu pomoć kad god vam je potrebno, što garantuje uspeh i udoban ribolov. Nastojimo vam preneti vrhunsko iskustvo mušičarskog ribolova i učiniti vas boljim ribolovcem, bilo da ste početnik ili već oformljen mušičar.

Na zahtev kupaca, možemo vam obezbediti i potpunu mušičarsku opremu. Stoga nam je cilj uzeti najviše dva gostujuća ribolovca po vodiču. Profesionalni vodiči osim vođenja na Gradcu, mogu vas odvesti i na ostale mušičarske reke regiona (Đetinja, Drina, Lim, Mlava, Tara, po vašoj želji moguće su i druge reke). Vodič će vas odvesti pravo na dobre tačke i pokazati vam kako pravilno čitati vodu i uputiti vas koju taktiku i vrste muva treba da ponudite u zavisnosti od doba godine i preovlađujućih uslova. Pored toga, uz stručnog vodiča možete poboljšati vaše veštine u mnogim aspektima. Uz uslugu vođenja i iznajmljivanja kompletne opreme, kod nas možete kupiti veštačke mušice vrhunskog kvaliteta koje su provereno lovne.

Luka Dimitrijević je vodič koji će vam preneti svoje dugogodišnje iskustvo na ovakvim rekama, jer je počeo da mušičari još od svoje osme godine i ima iskustva na mnogim mušičarskim rekama širom Evrope. Živi u Srbiji, gradu Valjevu, master-diplomirani je profesor fizičkog vaspitanja i kineziterapije. Počeo je sa 16 godina aktivno da se takmiči i na dosadašnjim takmičenjima u mušičarenju je postigao zapažene rezultate. Luka je vicešampion “Memorialnog Kupa” 2011. godine sa samo 16 godina. Šampion “Open Gradca” 2016. i 2019. godine. Šampion Srbije sa samo 22 godine (Mušičarska liga Srbije 2017. godine). Član reprezenacije Srbije 2017. godine i učesnik na svetskom prvenstvu u mušičarenju u Slovačkoj. Vicešampion na takmičenju u Crnoj Gori (“Fiesta Berane”) 2018. godine. Tri godine za redom ekipno prvi na “Open Gradacu” 2017. 2018. I 2019. godine. Treće mesto ekipno na “Kupu Srbije” 2017. godine. Prvo mesto na “Memorijalnom Kupu”2019. na reci Gradac. Dve godine za redom vicešampion na takmičenjima u fotografiji koje organizuje sajt mušičarenje.net, a tiče se isključivo ovog sporta. (2018. i 2019. godina).

Pored Luke među vodičima naći će se još iskusnih mušičara i dugogodišnjih takmičara u ovoj vrsti ribolova. Koji će vas naučiti svim tajnama i veštinama ovog sporta.

Tokom snimanja

Pogledajte isečak iz video materijala:

Srđan Savulov – Zander media
Luka Dimitrijević

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*