Moj osvrt na oktobar 2022. na Drini

Moj osvrt na oktobar 2022. na Drini

Oktobar mesec je bio neverovatno dobar na Drini sa vodostajem skoro ceo mesec na nuli. Bilo je za očekivati neke ulove većih lipljana na mušičarski pribor. Tako je i bilo kod mene, a i kod drugih mušičara koji su pecali. Najviše se lovilo na samoj površini vode, tamo gde se javljao, ali i na neviđeno, gde se nije javljao.

Jesenji meni lipljana na Drini

Od mušica sam koristio one izrađene na manjim udicama. Sve su moje izrade. To su obično mušice na  veličinama udica #16, #18, #20 ili #17, #19 sve zavisi koji je proizvođač udica na kojima ih pravim. Najviše koristim udice TMC i Gamakatsu.

Moj red tag
Borduša
Čaplja
Fazanka
BWO
Žuta BWO

Pribor: Koristim mušičarski štap od 9 fita, aftme 6, pa su mi i čekrk i struna u klasi #6. Od predveza koristim plivajući konusni pleteni ručne izrade od Dragana Mitrovića iz Valjeva. On ih dosta pravi i prodaje Drinskim mušičarima.
Tipet 0.12mm raznih proizvođača najviše Stroft i Trabucco.Zbog lošeg vremena u novembru mesecu i obilnih kišnih padavina u Crnoj Gori, gde su se reke izlile, na Drini se ribolov na mahač za mene završio. Inače znalo je da potraje i malo duže prošlih godina.

Listu Mušičar veliki pozdrav želim, a mojim kolegama Drinskim mušičarima vidimo se u zdravlju sledeće sezone.

Pozdrav i bistro

Zoran Šijaković

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*