Moj izbor muha za novu sezonu

Moj izbor muha za novu sezonu

Uvijek početkom januara pravim muhe kojima popunjavam kutije, a ima i za prijatelje te poneka za prodaju. Ovdje je izbor muha za novu sezonu.

Ovo su naše majske takozvani padavci. Što je interesantno ogromni su na Trebisnjici. Ove sam radio na udicama mustad 539 6# i kad u toplim danima, krajem maja, polovinom juna krenu pravi insekti da se roje, vidim opet su oni mnogo veći od moje izvedbe. Moje zapažanje je jer smo mi u Trebinju krajnji jug, pa valjda zbog toga. Sjećam se izjave mog dobrog druga, a i jako dobrog mušičara i vezača Mlađa Juškovića kad je prvi put došao kod mene. Kaže “koliki su vam ovo padavci (majske) mušice ka’ vrapci!“

Mravi su rađeni na 12# i 14#, dok je taj najveći realistični rađen na neku udicu za gamaruse uvijenu zbog izduženog tijela. Moja najrealističnija mušica, tačnije testirao sam sebe dokle ga mogu skinuti u originalu. Radim i smeđeg mrava, a o njemu sam pisao ovde.

Tu je moja omiljena larva tulara kad sazri i kad ima jarko žutu boju od polovine maja do kraja jula. Omiljeni mi je i ovaj sa zelenim zadkom.

Bistro!

Radosav Raso Pujić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*