Mladica – Ognjen Tasić

Mladica – Ognjen Tasić

Mladica 105 cm webOgnjen Tasić, Nemačka, Mladica dužine 105cm, rijeka u Austriji. Vrijeme ulova 23.01.2009.

Pribor: štap Sage tipa RPLXi #9, dužine 9,6 feet, mašinica Scierra, specijalna šnjura za tropske vode i sa predvezom 0,30mm.

Strimer lične izrade.

Riba je vraćena, C&R!

Opis ulova

Prvi dan nismo uhvatili ni jednu, ali smo nekih petnaestak vidjeli, od 70cm, do 120cm veličine, što nam je dalo veći moral za sljedeći dan. Drugi dan, za neka dva sata,uspio sam prevariti mladuljka dugog 70cm. Par minuta kasnije, što se zbivalo na vodi, riječima se teško može dočarati nego se mora doživjeti. Tu priliku sam imao oko dva minuta da posmatram. Mladica dužine oko 120cm možda i preko, digla je ribu u paniku, da je čak na obalu bježala i to komadi i od 50cm.

Nešto kasnije, naišao sam na dio rijeke gdje sam na sredini vidio jato mrena i među njima ni manje ni više nego tri mladice. Mojom upornošću, i mjenjanjem strimera uspio sam da prevarim jednu, dužine 105cm i na procjenjenih 12kg. Poslije par fotki riba je puštena u svoj elemenat. Za mene je dan bio perfektan, a i prijatelj Toni Pravdić je uspio da prevari jednu od 83cm, tako da dan nije mogao da bude bolji.
Pričali smo sa domaćim ribarima o našim ulovima i nije im bilo jasno kako smo uspjeli da ih prevarimo. Oni skoro svakodnevno love i vrlo rijetko prevare neku mladicu. Kažu da mladice znaju sve strimere. (O.Tasić)

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*