Mladica i lipljan na Limu u Plavu – Đorđe Lazović

Mladica i lipljan na Limu u Plavu – Đorđe Lazović

lipljen web3

Đorđe Lazović, Lešak, Srbija, Mladica i lipljan na Limu u Plavu

Mladica je bila duga tačno 80cm

Reka Lim – Revir u Plavu dana 03.04.2016.

mladica web2

Pribor:

Štap Sage VXP 690
Čekrk Vision CDC 5/6
Kanap Rio, intermedijalni
Tipet 0.45mm
Strimer vlastite izrade
Udica Gamakatsu Worm 36 5/0

Riba je puštena uz snimak

mladica web1

Lipljan je bio dugačak 50,5cm

lipljen web2

Pribor:

Štap Vision Gt Four 9′ 5#
Čekrk Vision Gt reel 4/5
Kanap Vision Extrem Distance 4
Tipet 0,14mm
Nimfa izrade mog prijatelja Branimira Perovića

lipljen web1

Riba je takođe puštena

Opis:

Na vodu smo stigli pre samog svitanja, i zbog malo većeg vodostaja sam hteo da odustanem od lova na mladicu, ali na nagovor Miljana Radenkovića smo ipak uzeli štapove sa strimerima i krenuli u potragu za kraljicom brzaka. Nakon samo 3-4 zabačaja riba je silovito uzela strimera i borba je mogla da počne. Voda je na tom delu reke izuzetno jaka, pa je borba potrajala dugo. Ribu sam dovlačio 5-6 puta do same obale, ali se ona naglim begovima vraćala u centar matice. Zbod zaboravljenog meredova u autu, imali smo malo poteškoća da izvadimo ribu, ali je Miljan posle par puta uhvatio mladicu i izneo je na obalu. Bez njegove pomoći ova riba ne bi bila slikana. Usledilo je kratkotrajno slikanje i vraćanje ribe nazad u vodu, uz kratak video zapis.
Nakon savršenog početka dana nisam ni slutio da dan može da bude još bolji. Posle ulova nekoliko prosečnih lipljana za Plav od 40-45cm usledio je jedan od lepših trenutaka u mom mušičarskom stažu. Na viđeno sam, nimfom, ulovio lipljana od 50,5cm. Moj prvi lipljan preko 50cm za totalnu euforiju tog dana. Do kraja dana je uhvaćeno još dosta lipljana u raznim veličinama. Sve su ribe puštene. (C&R)

mladica web3

Savršen dan na vodi za dugo dugo pamćenje…

Pozrav svima i Bistro.

Đorđe

 

3 Comments on “Mladica i lipljan na Limu u Plavu – Đorđe Lazović

    • Ti znaš da samnom to nikad nije problem. I da mogu da se uzmu ribe, ja to nikad ne bih uradio.

    • Nemojte tako Duce, covjek vam je dolje pojasnio svoj „kredo“. Sto se mene licno tice zaista se vracam, iz daleka i uredjenih voda! SAMO zbog lipljena -(jer takve ribe nema nigde na Svijetu ) na Nase vode, ali „nema bolje ribe do prasice, jos kad’ su joj kupusova krila!“, sto govori da ni ja nisam riblji MESAR, nego iskljucivo UHVATI i PUSTI! Osim ponekada na otvoru sezone, cisto da se miris lipljanova tamjana ne zaboravi. Lovio sam mladice, pa i velike (12 kg, musicarski stap,orvis,8 W,predvez takodjer Orvis br 3,maraabu pes-8 cm,na Nasoj-(Krupacke stijene) Zeljeznici, gdje niko vise ne vjeruje da je ima! Odatle je „izvaditi“, je zaista cirkus i dozivljaj za sav zivot. Inace, jako postujem ‘Prave mladicare’od srca, ali se iz duse zalazem DA NASU MLADICU – apsolutno spasimo od izlova i cuvamo je kao oci u glavi. To Nam je sve sto imamo od svjetske ribarske ljepote (osim Lipljana,ipena!), kada smo GOTOVO izgubilu Nasu izvornu potocaru, pa se samo na prste ruke mogu izbrojati potoci gdje je cista i „nezagadjena“. Sezona je odavna pocela (mart) i svima vama dobri ljudi zelim svako dobro u zivotu i BISTRO!
      (Cistunci neka mi ne zamjere na pravopisnim greskama, u pravu su!) Velika mi je zelja da se nastavimo druziti na ovim stranicama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*