Mladi mušičar Jovan

Mladi mušičar Jovan

Mladi mušičar Jovan

Sve je počelo kada je moj sin Jovan, krajem jeseni od našeg prijatelja Miloša na poklon dobio nekoliko bambula namenjenih lovu klena, kojeg u našem kraju ima podosta u rekama i jezerima.

Iako Jovan već ima varaličarskog iskustva, ove majušne bube su ga baš zaintrigirale i lagano uvodile u neku novu priču.

Već sutradan smo izašli na vodu kako bi se oprobao u ovoj disciplini i malo vežbao mahanje. Kako se bližila Nova Godina nije bilo sumnje da će za novogodišnji poklon poželeti baš mušičarski komplet.

Odlučili smo se za štap 8ft aftma4 – oduševljenje je bilo veliko, ali ko će dočekati proleće! Ostalo mu je samo da vežba i sačeka lepše vreme nebili izašao na vodu i zamahao. U međuvremenu Jovan je polako dopunjavao svoju kolekciju mušica od kojih su neke bile i kreacije našeg drugara Tibora (Toblerone).

Napokon je došao i taj trenutak! Dogovor je bio da prvi zvanični izlazak na vodu bude 1. 6-og ujedno to je datum prestanka lovostaja na klena, ali zbog školskih obaveza izlazak smo napravili sutradan 2. 6-og na gradskom jezeru. Dan je bio prelep, Jovan se odlučio za Toblerone mamac koji se kasnije pokazao i te kako lovan.

Zagazili smo u vodu i već na drugom zabačaju Jovan peca svoju prvu ribu mušičarskim kompletom! Bio je to klen od oko 400g koji mu je svojom borbenošću na mušičarskom štapu pružio nezaboravan užitak! Dečije radosti! Sreći nema kraja! Slikamo se sa ribom za uspomenu i odmah je vraćamo nazad u vodu. Osmeh na licu Jovana. Neprocenjivo!!!

  

Nakon toga ribe su se pecale u nizu, ali Prvenac je taj koji je postavio osmeh na lice i zapečatio ga pozitivnom energijom.

Ivan Topalović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*