Mini strimer

Mini strimer
mini strimer
mini strimer na “uradi sam” bambus mahaču

SBS: Mini strimer za sve ravničarske predatore

Sa ovim i sličnim strimerima cijeli ljetno/jesenji period zabavljao sam se sa bandarima, balinima (bucovima), manjim štukama, a ni krupnija crvenperka ga nije zaobilazila u jesenjem periodu.

Lagan za vezivanje, sa siluetom malog kedera koju pravi u vodi, veoma je privlačan za većinu predatora u nizinskim vodama.

Izrada po koracima

Udica koju koristim nije klasična strimerska, jer ove «šaranke» imaju širi luk te su (po meni) i lovnije kada su u pitanju ciljani predatori (slika 1.). Osnovni konac je crni 8/0. U rep strimera stavljam 2 – 3 uža bijela hackle pera pijetla (slika 2.), a u nastavku slažem meko perje sa leđa pijetla ili marabua (slika 3.). Potom ubacim nekoliko trakica spectra flasha (slika 4.), a u nastavku opet meko bijelo perje (slika 5.). Za imitaciju škrga ribice koristim krzno zeca bojeno crveno (slika 6.).
Glavu izrađujem od dlake jelena. Dvije stvari se dobiju dlakom: strimer dobija malo na plovnosti, te zadržava zrak koji daje dodatni efekat prilikom povlačenja strimera. On za sobom pravi – vuče trag (Slika 7.). Za gornji dio leđa koristim par crnih dlaka koja pojačavaju siluetu strimera u vodi (slike 8. i  9.) a time bi ovog strimerčića mogli i završiti.

Ukoliko imate epoxy očiju, njih svakako preporučujem, jer su mi se pokazali puno lovniji strimeri sa očima, koja pojačavaju izgled uplašenog kedera, nego bez njih (slika 10.) Kod postavljanja očiju vodite računa da budu na gornjem dijelu udice, tj.da ne zatvaraju luk udice. Na kraju ovako izgleda strimer u mokrom stanju, prikaz siluete kedera koju pravi  (slika 11.).

slika 01
slika 01
slika 02
slika 02
slika 03
slika 03
slika 04
slika 04
slika 05
slika 05
slika 06
slika 06
slika 07
slika 07
slika 08
slika 08
slika 09
slika 09
slika 10
slika 10
slika 11
slika 11
mini
mini strimer na maketi čamca koju je autor poklonio uredniku lista Mušičar

Puno uspjeha i bistro!

Izrada i foto: Goran Mamuzić – Gogo

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*