Međunarodni sajam ribarstva i ribolovnog turizma

Međunarodni sajam ribarstva i ribolovnog turizma

image22Ribarstvo:

Prvi međunarodni sajam ribarstva i ribolovnog turizma BH-FISH 2010, Konjic

Sajam je održan u Konjicu (BiH) od 23. do 26. juna 2010. Organizatori sajma su Općina Konjic, Hercegovačko – neretvanska županija i Poljoprivredno – prehrambeni fakultet, Univerziteta u Sarajevu.

Ciljevi sajma su promocija i razvoj ribarstva i ribolovnog turizma, sajam opreme za ribarstvo, edukacija, naučno – stručni skup o ribarstvu i zaštiti ribljih vrsta i njihovih staništa, promocija sportskog ribolova, ribogojilišta i ribolovnih destinacija u BiH i inostranstvu.

U sklopu sajma održao se u Konjicu sajam opreme za akvakulturu, ribolov i ribolovni turizam, zatim natjecanje u sportskom ribolovu (mušičarenje), natjecanje u raftingu, natjecanje u pripremanju ribe i kulturno – umetnički program i dodela nagrada.

Na Boračkom jezeru u prostorijama Centra za ribarstvo “Neretva-Konjic” održan je 1. MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM RIBARSTVA I RIBOLOVNOG TURIZMA. Organizatori Simpozijuma su Centar za ribarstvo, Poljoprivredno – prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Turska uprava za međunarodnu saradnju i razvoj Ankara (Turska) i Norveški univerzitet za životne nauke Aas (Norveška).

Tematske celine Simpozijuma bile su: Biologija riba i vodeni ekosistemi, Aquakultura, Ribarstvo u otvorenim vodama, Sanitarno – zdravstveni aspekti ribarstva, Tehnologija prerade, čuvanja i transporta riba i drugih akvatičnih organizama, Ekonomika i zakonodavstvo u ribarstvu.

Cilj Simpozijuma je transfer novih dostignuća i iskustava u oblasti ribarstva i ribolovnog turizma i uspostavljanje čvršće saradnje svih segmenata u ovoj oblasti.

image28 web

image11

image21

image19

image15

image16

image14

image20

image22

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*