Međunarodni Kup “Gacka 2011”

Međunarodni Kup “Gacka 2011”

Gackakup1

Održan 9. tradicionalni međunarodni Kup “Gacka”

Pod pokroviteljstvom Grada Otočca i gradonačelnika Maria Barkovića, a u organizaciji poduzeća «Gacka», 30. travnja 2011. godine, tradicionalno je održan 9. međunarodni Kup «Gacka». Natjecalo se 9 vrsnih ribiča iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Riba je dobro grizla, a ukupni ulov bio je 128 komada gacke potočne i kalifornijske pastrve.

Prema procjeni sudaca, dužina ukupnog ulova iznosila je oko 50 metara.

Natjecanje se održalo na rijeci Gacki kod prvog ili podgorskog mosta. Pecalo se tri sata, a riba je dobro radila. Procjenjuje se da je bilo oko 400 ugriza, od kojih je 128 uspješnih. Najvještijim ribičem pokazao se Sead Alijagić iz Bosne i Hercegovine, inače ljubitelj rijeke Gacke koji na njene obale dolazi punih 30 godina. Ukupna dužina njegovog ulova iznosila je 941 centimetar, među kojima se našla i najduža kalifornijska pastrva od 55 centimetra. Kući je tako ponio dva pehara, za najdužu pastrvu i ukupni ulov. Drugo mjesto osvojio je Slovenac Bojan Jurman s ukupno 864 centimetra dugog ulova, a treće mjesto pripalo je Bosancu Zlatku Kekiću s 785 bodova.

Gackakup4

Uručeni su im pehari i priznanja, te nagradni ribolovni dani na rijeci Gacki. Za osvojeno prvo mjesto dodjeljuje se 10 dana ribolova, za drugo 7 dana, a za treće mjesto 5 dana ribolova na Gacki. Nagrade su uručene u hotelu Mirni kutak, gdje je nakon službenog proglašenja pobjednika nastavljeno druženje uz domaću hranu. 

Gackakup3

Gacka

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*