Malo o Hardy štapovima

Malo o Hardy štapovima
Hardy Artisan Bros

Malo o Hardy štapovima

Da Hardy više ne pravi štapove u Engleskoj znaju već i vrapci, ali relativno malo ljudi zna da je Hardy 2014. godine pokušao da se vrati na staze stare slave, pokrenuvši poseban brend Hardy Bros koji je proizvodio pribor u Engleskoj, u sopstvenoj fabrici u Eniku (Alnwick).

Nije to bio neki veliki broj štapova. Postojala je serija vrhunskih mušičaraca Artisan, izrađenih uz pomoć Hardijeve Syntrix nanotehnologije, kao i dve serije mušičaraca izrađenih od bambusa: Moran (dobio ime po konstruktoru Tomu Moranu) i Gladstone (dobio ime po konstruktoru Kalumu Gladstonu).
Uz ove štapove, tu su bile i dve serije vrhunskih mušičarski rola: The Perfect i St. George.

Hardy Artisan Sintrix – dvoručni
Hardy Moran
Hardy Gladstone

Po mom skromnom mišljenju, Artisan štapovi su nešto najbolje što je Hardy ikada napravio, ali većinu potencijalnih kupaca je odbijala cena od 1000 funti, dok su bambusi koštali od 2700 do 3000 funti!

Test za štapove aftma #5 – prva dva mesta zauzimaju Hardy

Posle svega godinu-dve, proizvodnja je na žalost prestala, a sa njom i poslednja nada da bi Hardy mogao da se vrati na staze slave.

Iste te 2014. godine, stigne mi na adresu elegantni Hardy Bros. katalog, uz propratno pismo menadžera, kojim me obaveštavaju o mogućnosti naručivanja i kupovine. Osim što su pokazali vrhunsku poslovnu politiku i poštovanje starih mušterija i poštovalaca, pokazali su da brinu o svakom, čak i najsitnijem detalju. Naime, u kovertu je, osim kataloga, ubačen i komad izuzetno tvrdog kartona, koji je sprečavao nervozne poštare da nepažnjom slome kovertu i katalog u njoj!


Danas je Hardy u sklopu globalne korporacije Pure Fishing i svi znaju šta je to značilo za kuću Hardy.

Vladimir Jovicki – Jovis
Fotografije: Arhiva, Vladimir Jovicki – Jovis i internet

Loading

1 Comment on “Malo o Hardy štapovima

  1. Stvar je ličnog ukusa, i koječega još. Ovaj tekst o House of Hardy i modelima ”Artisan”, ostavio je traga u meni. Neispunjeni snovi. . .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*