Mala mladica, velika radost

Mala mladica, velika radost

Mušičarenje mladice za mene je od uvijek prestavljalo nešto nedostižno, nešto veliko. Tom razmišljanju je doprinijelo to da nisam imao adekvatan pribor za mušičarenje, ove plemenite ribe, kraljice Limskih brzaka. Dana 21. Avgusta 2021. godine se to mijenja, napokon kupujem adekvatan pribor namijenjen mušičarenju mladice. Štap ručne izrade 9.6 ft #7 uparen sa čekrkom #7 i sa tri šnjure (tonućom, plivajućom i intermedijalnom šnjurom) je došao u moje ruke. Danas 22. Avgusta tj. jutros u 7 sati se nalazim na Limu sa prijateljem Radovanom Lalem Zorićem, starim Limskim vukom, kojem dugujem zahvalnost što mi je pomogao prije svega da počnem da radim sopstvene strimere. On mi je pomogao kako u pogledu materijala tako i u nesebičnom prenesenom znanju.

Tako je jutros svoje ogromno iskustvo i znanje prenio, da “osveštam” štap i da uhvatim mladicu (mladuljka) od 50ak cm. Riba nije velika, ali kao što i naslov kaže mala mladica – velika radost! Za mene prva mladica na štapu za strimera, i obostrano oduševljenje mene i “profesora”.

Mladica je uhvaćena u Beranskom Fly Fishing reviru u centru Berana u jutarnjim časovima. Imao sam i praćenja većih primjeraka koje nisu bile zainteresovane za moj strimer.

Riba je nakon slikanja vraćena u vodu.

Video materijal vraćanja mladice

Pozdrav,

Miljan Anđić SRK Lim Berane, Crna Gora

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*