Mahačem na Jocu

Mahačem na Jocu

OLYMPUS DIGITAL CAMERALov štuke mahačem na Joci (iskustvo)

Za uspeh lova štuke na jezeru Joci, od presudne važnosti, je tiho prilaženje mestu. Ja ugasim pentu i 100 do 200m tiho veslam do mesta gde ću loviti, sve ostalo je mnogo manje bitno. Po mom mišljenju tip, veličina, boja strimera ili zonkera, čak ni daljina zabačaja nije presudna.

Problem je taj što kad odradiš prikradanje, spustiš lagano i nečujno teg u vodu …. prođe neka budala, pod punim gasom i pokvari ti sve. Tada se pakuj i idi dalje na drugu poziciju i opet isti postupak, tiho prikradanje. Pozdravljam zabranu korišćenja penti na jezeru od ove godine.

Zato je na jezero najbolje ići radnim danima i po lošem vremenu, kada je gužva najmanja, a često nema nikoga. Kada takav dan ubodeš i ispoštuješ ove stvari koje sam pomenuo, mnogo su veće šanse da je uloviš.

Što se strimera tiče, isprobavaj sve i svašta. Meni se lično najbolje pokazao strimer od onih fleš, sjajnih materijala, dug 18cm, na koji sam ulovio i ovu štuku. Zvonko Ministar iz Novog Sada mi pravi strimere za štuku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pribor koji sam koristio je bio: štap SAGE LAUNCH 9ft 9wt, kolo DAIWA LOCHMOR 8/9 i struna GUIDELINE BULET 9. Sada za štuku koristim SAGE RPLXI istih karakteristika, ali brži pa mogu bolje i lakše baciti veliki strimer. Za predvez stavim 1,5-2m najlona ili još bolje fluorokarbona promera 0,40mm i na kraju oko 30cm hardmonoa, a može i sajlica. Struna koju koristim je intermedijalna, mada mogu dobro poslužiti i plivajuće tipa WF. Za zaštitu od štučijih zuba koristim sajlicu ili hardmono, ali bi bilo bolje imati nešto mekše. Na kraju sistema je kopča na koji kačim strimer.

Bistro na vodi i vraćajte ribe!

Miloš Marinković – Mišo

Loading

1 Comment on “Mahačem na Jocu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*