Magazin Spin&Fly

Magazin Spin&Fly

naslovna webNOVO na tržištu!

Magazin Spin & Fly – najava

Zahvaljujući ljubaznosti Ivana Korhnera, glavnog i odgovornog urednika magazina Mušičar, u prilici sam da na ovaj način najavim još jedan projekat koji će velikim delom biti vezan za mušičaranje.
Reč je o magazinu Spin & Fly, listu posvećenom ribolovu veštačkim mamcima (varaličarenju i mušičarenju), ekologiji i ribolovnom turizmu.

Spin & Fly magazin neće biti konkurent Mušičaru, časopisu kome naša redakcija želi sve najbolje, i sa kojim će sarađivati. Još pri kreiranju koncepcije mušičarskih rubrika, vodili smo računa o sadržaju lista Mušičar, kako bi bilo što manje poklapanja tema i rubrika. Mušičarski prilozi u Spin & Fly magazinu biće orjentisani ka reportažama sa atraktivnih terena (rubrika Na vodi) i iskustvima majstora (rubrika Teorija i praksa). Osim ovih sadržaja, biće i priloga o mušicama, priboru (štapovi i čekrci), kao i predstavljanju voda (rubrika Tereni).

Prva pomenuta rubrika, Na vodi, predstavlja suštinu koncepta Spin & Fly magazina. Rubrika će sadržati mnoštvo živopisnih tekstova, direktno sa vode, gde nema mesta beskrajnom teoretisanju. Akcenat je dat dešavanjima, ulovima, lokacijama, mušicama kojima je ulov ostvaren, tehnikama lova i lepim fotografijama.

SRTema od posebnog značaja biće Stop ribokrađi, namenjena izveštajima sa terena koji su u protekla dva meseca bili pogođeni krivolovom. Biće to stranica gusto ispunjena svim uočenim neregularnostima, kršenjima zakona o ribolovu, ilustrovana fotografijama sa vode. Bez novčane nadoknade, svako izdanje Spin & Fly magazina biće poslato na adrese Ministarstva, Saveza SRS, Srbija Šuma i korisnika ribolovnih područja. Cilj redakcije je upoznavanje šire javnosti o tome ko i kako obavlja svoj posao, i koliki trud ulaže u zaštitu naših voda. U realizaciji ovog značajnog projekta, redakcija računa na punu saradnju svojih čitalaca, kao i saradnju čitalaca magazina Mušičar.

Magazin će održavati saradnju sa listom Mušičar, što je i logično u vremenu svetske krize i finansijskih teškoća u kojima živimo. Ova saradnja biće ogledana i u tajmingu i periodici izlaženja našeg magazina – obzirom da Mušičar izlazi početkom neparnih meseci vreme izdavanja prvog broja Spin & Fly magazina tempirali smo za 1. oktobar, odnosno svaki naredni broj za početak parnih meseci. Tako čitaoci neće više morati da čekaju dva meseca na kvalitetan časopis, već će na svakih 30 dana moći da pročitaju puno zanimljivih tekstova o mušičarenju.

Kao i Mušičar, magazin Spin & Fly će čitati i pisati pripadnici svih naroda, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Prioritet nam je da naš saradnik bude dobar kao čovek, poštovalac prirode i njenih zakona.

U iščekivanju oktobra i prvog broja Spin & Fly magazina, uživajte u stranicama Mušičara, časopisa koji proslavlja značajan jubilej – deseti broj, na čemu Ivanu i redakciji, u svoje, i ime Spin & Fly tima, srdačno čestitam!

 

Goran Tokić – Goci,

glavni i odgovorni urednik lista Spin & Fly

www.spinandfly.net

spinandfly@gmail.com

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*