Loon outdoors easy dry

Loon outdoors easy dry

loon outdoors easy dry

Loon outdoors easy dry

Danas mi poštar doneo pošiljku iz BGD, a u njoj sredstvo za sušenje suvih mušica – loon outdoors easy dry. Poslao mi ga prijatelj Raško (Radomir Mirković) iz Švajcarske preko svojih poznanika iz BGD.
Baš sam se obradovao, jer je to jedan od većih problema kod ribolova suvom mušicom, posebno s onima izrađenim od CDC perja.

Ako je mušica na većim udicama #16, #14, #12 i većim i bogata perjem nije problem, ali kada su male i još siromašne perjem, baš ih je problem osušiti. Sitni emergeri su poseban problem!

Koristio sam razne stvari: prirodni Amadou, veštački amadou, razne prahove i krpice. Do sada su mi se najbolje pokazale papirne maramice koje skoro potpuno osuše mušicu. Pre toga mušicu treba dobro isprati u vodi. Malo se raspuca i ponovo je spremna kao da ste je tek izvadili iz kutije.

easy_dry2

392313421_640

Raško kaže da je ovo sredstvo odlično i da mokru mušicu treba staviti u kutijicu – flašicu i dobro protresti. Materijal je toliko higroskopan* da doslovce pokupi svu vlagu s mušice. Posle je samo malo raspucate i kao da je tek sada izvađena iz kutije.
Hvala Raško!

41GSghtqWEL

* Higroskopnost je svojstvo čvrstih ili tekućih materijala da upijaju ili zadržavaju vodu iz okoline

IK/OnlineMušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*