Lipljen sa Sane septembar 2021.

Lipljen sa Sane septembar 2021.

Poštovanje Ivane,

juče (04.09.2021.) na Sani, jedan od onih dobrih dana za mušičarenje (ff). Lipljen je uzeo žutu jednodnevku #18, naravno na dry fly. Bilo je neizvjesno, jer sam koristio Stroft 0,10mm podvez. Ali zbog veoma malog vodostaja Sane i nedostatka kiseonika, riba je pružala manji otpor i brzo je završila u meredovu.

Ovaj lipac je ulovljen kod samog ušća Ribnika u Sanu, tj. na Sani. Sivo maslinasta jednodnevka sa cdc na #18. Jako malen vodostaj Sane, a riba veoma aktivna na dry fly. Malen izlov na površini vode, što je karakteristično za veće lipljenove, brza kontra i zaista jedna respektibilna borba gdje sam ja izašao kao pobjednik. Ipak treba reći da sam koristio Stroftov predvez 0,10mm.

Namjerno sam poslao i drugu sliku od prošle godine, jer je bukvalno i taj prošlogodišnji uhvaćen na istom mjestu, samo na nimfu. E sad, da li se radi o istoj jedinki, ne znam. Neka kažu drugi svoje mišljenje. Bez obzira, borbe u zimskom i ljetnom periodu imaju poseban karakter, još ako vam se posreći da ulovite kapitalca sa rijeke Sane, doživljaj je zagarantovan. Juče je potočara bila dominantna po uzimanju, ali mi je ovaj lipac definitivno uljepšao dan.

Lipljen od prošle godine sa Sane, isto mjesto

Naravno, ove slike su nastale zahvaljujući Draganu Đekiću Đeki, vrhunskom ff maestru, članu Hurch tima.

Srdačan pozdrav i dođite da se družimo na Sani i Ribniku.

Bistro

Ostoja Kojčinović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*