Lipljen od 52cm iz Ribnika – Filip Mirković

Lipljen od 52cm iz Ribnika – Filip Mirković

Otkako sam počeo da radim u LTG-u kao vodič provodim dosta vremena na vodi, ali nikada u životu nisam ulovio lipljena od 50cm i više.

Prije par dana sam odlučio posvetiti pažnju krupnijim ribama. Hodajući polako uzvodno od mosta kod „Crnjaka“ sam primjetio ovog lipljena. Nakon 15ak minuta nadmudrivanja uzeo je moju nimfu. Bio je dugačak 52cm. Nakon slikanja je vraćen u vodu. C&R!

Ulovljen je na štap Cortland competition 10.6″ #3, čekrk JMC Yoto 30, špaga Cortland Precision #2, ručno rađeni francuski leader 14ft i tipet 0,08mm Stroft, nimfa mala zelena #24 kreacija Blaže iz radnje „Tea“ u Ribniku.

Fotograf: Jota Duman.

Ovaj lipljen je moj lični rekord i tek drugi lipljen preko 50cm. Nadam se da će ih biti više, jer rijeka Ribnik je puna kapitalnih primjeraka.

Lijep pozdrav i bistro.

Filip

2 Comments on “Lipljen od 52cm iz Ribnika – Filip Mirković

  1. Ma pušti revire, moš ga nogom upecat. Prošle godine sam bio i potro ga na nimfu. Lipljene te velicine fatam na divljoj vodi, na Drini. Smatram da su reviri za ljude koji nisu neki ribolovci, koji ne znaju ni cjelu strunu ispucat, pa pribjegavaju Ribniku, Gradcu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*