Lipljen koji mi je doneo nagradu

Lipljen koji mi je doneo nagradu

Lipljen koji mi je doneo nagradu „Zlatni lipljen 2017.“

Ivane, na tvoju molbu, šaljem ti opis i specifikaciju opreme, za uhvaćenog lipljena koji mi je donio nagradu „Zlatni lipljen 2017.“.

Vladimir Kukrika, BiH. Lipljen, precizno mjeren u koritu 49cm, rijeka Pliva, BiH, ulovljen 23.07.2017.

Riba je uhvaćena na takmičenju Dani Lipljena 2017, drugi dan takmičenja u sektoru C, na granici između pozicije C6 i C7. Za zadnji dan takmičenja moja ekipa je osigurala dobru poziciju, i znali smo da ako sva trojica upišemo ribu, bićemo u medalji. Meni je to odmah pošlo za rukom na poziciji C5, sa lipljenom od 46cm. Sa tom ribom sam u C sektoru u tim trenucima bio prvi. Sledećom rotacijom sam imao poziciju C6, koja mi se nije nimalo sviđala, dubok vir, bez protoka vode, i iza vira kanal u kom bi se i moglo naći po koji lipljen. Upravo sam u tom kanalu i uočio velikog lipljena, tačno na granici između pozicije C6 i C7. Odlučio sam da po svaku cijenu probam da ga uhvatim, pregazio sam vir na izlazu, malo se i smočio, ali sam uspio prići ribi na razdaljinu da je dobro vidim. Bacao sam sat i četrdeset minuta, razne nimfe, ali sam je ipak uspio prevariti na veliku nimfu, našu takozvanu mačku, na veličini 12 sa zlatnim tungstenom 3,5mm. Pomjeranje do tog trenutka totalno nezainteresovane ribe je bio znak da je uzela, kontra i borba je počela. Lipljen je agresivno krenuo, prošao oko mene i krenuo uzvodno, ali se brzo predao. Mjerenje sa Prpom (Prpić Željko – upravnik LTG Pliva) i sektorskim sudijom je pokazalo 49cm, dovoljno da mi donese nagradu Zlatni Lipljen 2017, prvu poziciju u C sektoru, našoj ekipi TCP prvo mjesto ekipno na takmičenju i meni neizmjernu sreću.

Zlatni lipljen 2017. Vladimir Kukrika
Zlatni lipljen 2017. Vladimir Kukrika
Zlatni lipljen 2017. Vladimir Kukrika
Zlatni lipljen 2017. Vladimir Kukrika s ekipom TCP – ekipni pobednik (Kladnik – treći pojedinačno i Dević)

Specifikacija opreme: Štap Byron Czech Style Nymphing Multilength 10′6′′ ft 3wt; Čekrk Sage 2230; Šnjura Rio Fips Euro Nymph; Lider Maxima 0,20mm, Tipet Trouthunter Fluorocarbon 0,10mm.

Vladimir Kukrika

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*