Liga mušičara u Sloveniji za 2017. – konačni rezultati

Liga mušičara u Sloveniji za 2017. – konačni rezultati

Liga mušičara u Sloveniji za 2017. – konačni rezultati

U Sloveniji je završeno mušičarsko prvenstvo za seniore. U osam krugova se takmičilo 46 takmičara odnosno 11 klubova.

Takmičenja su bila na različitim vodama, na jezeru sa obale i na rekama Sava Dolinka, Sava Bohinjka, Krka, Kamniška Bistrica, Sora i Savinja. Ove godine nam je vreme jako dobro služilo na svim takmičenjima, osim na poslednjem u Mozirju. Nju smo morali izvesti u rezervnom terminu i to još u jako nepovoljnim uslovima zbog povećanog vodostaja. Ipak takmičenje je bilo regularno, pa smo dobili prvake u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Sasvim zasluženo i suvereno je prvi put pobedio ČEKIĆ Lorenco iz Jesenica sa 23 osvojena boda, a iza njega prošlogodišnji prvak Rok ŠPAROVEC iz Bleda, koji je sabrao 36 boda a treći takođe takmičar Bleda Jure OSOLIN sa 45 boda.

Prvi put državni prvak Lorenco ČEKIĆ RD Jesenice
Najbolji pojedinci: drugi Rok ŠPAROVEC, državni prvak Lorenco ČEKIĆ te treći Jure OSOLIN

Tabela pojedinačno:

Ovogodišnji rezultati pokazuju, da je Slovenačka seniorska mušičarska liga vrlo jaka, a na vrhu su uglavnom mlađi takmičari, koji su na svetskom prvenstvu osvojili odlično 10. mesto.

Dok smo u pojedinačnoj konkurenciji dobili novog prvaka, u ekipnom poredku sve je po starom. Ekipa Bleda (Rok ŠPAROVEC, Jure OSOLIN, Dejan AMBROŽIČ i Matjaž TIROVC), je već četiri godine za redom državni prvak. Posebno je ovu godinu je bila razred iznad svih. Od osam utakmica usvojili su 10 bodova, šest su puta pobedili, a preostala dva puta bili drugi. Rezultat koji će se teško ponoviti. Nešto slabiji, ali još uvjek odlični su bili Jeseničani sa drugom ekipom, koju predvodi državni prvak Lorenco ČEKIĆ, Nejc LAMOVŠEK, Luka SERIANZ te Fadil ČEKIĆ, sabrali su 20 boda. Na treće mesto sa usvojenih 31 bod i uvek blizu vrha, tako reći veterani; Ekipa iz Medvoda, koju predvodi Danilo BIŽAL, sa njim još su Edo JANUŠ, Marjan KOLAR te Aljoša CRKVENJAŠ.

Četvrti put zaredom državni prvaci RD BLED: Jure OSOLIN, Rok ŠPAROVEC, Matjaž TIROVC i Dejan AMBROŽIČ

Ekipno tabela:

Ovogodišnje prvenstvo bilo je jako zanimljivo i ako uzmemo izuzetak nabolje trojice, ostali su prilično izjednačeni. Ekipe predvode uglavnom mlađi takmičari, pa se već vidi dobar rad sa mladim mušičarima. Pripreme na novu takmičarsku sezonu već su krenule i jedva se čeka proljetni početak.

Fotografije nastale tokom takmičenja:

Drago ORNIK

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*