Lep dan na Gradcu u aprilu

Lep dan na Gradcu u aprilu
Prelepa potočara Gradac

Ovakav dan se desi jednom u 20-30 godina! Uhvatio sam 67 riba, za manje od 4 sata. Od toga 2 lipljana od oko 37-38cm, dve pastrmke od oko 45cm i gomilu riba od 30-35cm.

Lipljan iz Gradca
Neverovatne šare potočara iz Gradca

Bilo je momenata kada sam hvatao po 5 riba jednu za drugom, na svaki zabačaj! I ono što je potpuno neverovatno, sve ribe su uhvaćene na jednu istu muvu (nimfu) i jedan isti tipet!

Bio sam i dan pre toga, ista muva (nimfa), isti teren, isto vreme i ulovio sam deset pastrmki i jednog klena. Nešto se dešavalo pod vodom. Spremalo se neko bitno ronjenje i verovatno sam pogodio veličinu. Ostao je maltene samo konac na muvi i ja je namerno ne menjam da vidim šta se dešava, a napravio sam ih nekoliko prethodni dan. Imao sam utisak da bi i na praznu udicu hvatao! Sve velike ribe sam dobio u dubini, u ulascima u virove, a predvez je oko 1,8 m.

Nenad i Lipljan
Boje ….
Tek progutala peša, pa došla na fazanov rep

Nimfa je Fazanov rep, na udici #18. Klasična fazanka sa grudima od pauna i porebrena bakarnom žicom. Ja ne volim baš mnogo fantastične muve čudnih boja i gumene materijale. I pored svih dobrih osobina i lovnosti. Više sam za klasiku i prirodne materijale.

Klasična nimfa fazanka posle svih riba i njena bliznakinja

Od pribora sam koristio štap od 10 stopa, Aftme 2, predvez je bio najlon 0,10mm dug oko 1.8m…

Sve ribe su vraćene! Gradac je čudo!!!

Nenad Dimitrijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*