Lep dan na Gradcu s dragom ekipom

Lep dan na Gradcu s dragom ekipom

Poštovane kolege mušičari, pozdrav. Zovem se Goran Panić, iz Užica sam i veliki sam zaljubljenik u najlepši vid sportskog ribolova – mušičarenje.

Mušičarenje sam zavoleo još kao dete, pokraj Đetinje, posmatrajući gracioznost zabačaja koje su pravili stari užički mušičari, ali sam se istim počeo baviti tek 2012. godine uz pomoć mog velikog prijatelja i vrhunskog ribolovca Rada Obrenovića. Vremenom, počevši lično da pravim imitacije, shvatio sam pravu lepotu doživljaja. Ostalo je istorija. I dalje učim posmatrajući prijatelje, pecajući uz njih na rodnoj Đetinji, Velikom Rzavu, Gradcu, Drini …

U subotu, 23.05.2020., ekipa u sastavu Dušan Zarić, njegova sestra Dušanka koju su čitaoci “Mušičar”-a već imali prilike da upoznaju, i ja otišli smo na čuveni i prelepi Gradac. Taj dan ja sam se opredelio za pecanje nimfom.

Dušanka
Dušan

Nakon relativno neaktivnog kišnog jutra, sa prvim zracima sunca riba je krenula da se hrani do kraja dana. Ređale su se pegave lepotice uglavnom na imitacije od repa fazana u veličini 16,18 i čak 20 na koju sam imao jako veliku pastrmku koja je, na žalost otkinula nimfu (barbless udica, naravno). Nakon spadanja jednog velikog lipljana u zenitu dana riba je stala sa uzimanjem fazana, a počela da uzima imitacije od zeca. Tada se desio i ulov ovog prelepog mužjaka koji je merio 50cm. Uz Dušanovu pomoć riba je bezbedno prihvaćena u meredov, a štap klase 2, ručne izrade majstor Dragana iz Valjeva, mogao je da odmori. Nakon brzog fotografisanja, sa par jakih zamaha repom otplivao je nazad a nas ostavio da se divimo njegovoj gracioznosti.

Goran

Pastrmka je došla na nimfu od braon zeca na Hemingwey's jig udici veličine 18 i mat sivom tungsten glavom od 3mm.

Nimfe

Želim da napomenem i to da su istog dana Dušan i Dušanka lepo pecali na suvu mušicu, uglavnom kedisa.

Dušanka

Do sledećeg pecanja, sportski pozdrav!

Goran Panić

Loading

2 Comments on “Lep dan na Gradcu s dragom ekipom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*