Lakovi za nokte kao materijal

Lakovi za nokte kao materijal

Tokom izrade naših imitacija bilo da su to suhe muhe, nimfe, strimeri, ili … obični lakovi za nokte mogu nam poslužiti u nekim radnjama oko izrade naše imitacije.

Lak za nokte Foto: Roka
Lak za lakuranje pokrova nimfe. Foto: Roka

To ne moraju biti neki skupi lakovi za nokte koje koriste naše dame. Mogu poslužiti i lakovi kojih ima u kineskim radnjama i nisu skupi. Cena im je oko 100-njak dinara (oko 1 eura). Treba ih imati u više boja i tkzv. transparentni (providni). Postoje i oni sa gliterima (šljokicama).

Lak za nokte

Koristimo ih za bojenje i učvršćivanje tela, te za lakiranje završnog čvora. Lakiranjem jedne strane pera nekih ptica dobijamo idealna krila nakon sečenja za izradu imitacije kedisa. (tri fotografije tokom izrade kedisa saradnika Stojana Filipova)

Pero koje je impregnirano lakom
Pero impregnirano lakom za krila kedisa
Kedis Stojana Filipova sa krilima od pera impregniranim lakom

Neko od njih radi pokrov nimfe ili zadak na imitaciji nimfe ili kedisa

Lakirano telo
Lakiran završni čvor na ovoj policelonki. Damir Jovanov

Za lakiranje završnog čvora naše imitacije ako nemate ništa bolje (originalni lak), za prvu pomoć može poslužiti bezbojni lak za nokte koji je malo razređen acetonom.
Na čepu svake bočice laka za nokte nalazi se mala četkica, koja je dosta gruba i zahvata veliku količinu laka. Odrežite je i na njeno mesto pomoću upaljača i klješta utopite iglu. Na taj način ćete imati iglicu samo za lakiranje glave koja će uvek biti spremna, kad otvorite bočicu.

Lakiran završni čvor muha Renegade

Još neke upotrebe laka za nokte koje mogu pomoći nama mušičarima.

Kako da osiguramo na našim naočarima zavrtnjeve? Optičari imaju trik kako da labavim zavrtnjima na okvirima naočara produže vek. Jednostavno ih namažu bezbojnim lakom i nema potrebe za kupovinom novih okvira, bar još neko vreme.
Rasklimane naočare možete brzo popraviti uz pomoć laka za nokte. Trebate samo na zavrtanj koji ste prethodno zavrnuli stavite kap laka!

Lakiranje zavrtnja na naočarima

Uz pomoć laka za nokte možete popraviti male rupice na vašem kombinezonu tako što ćete je zatvoriti lakom za nokte. To vam može spasiti dan, ako nemate adekvatno lepilo

Mala oštećenja na struni možete zalakirati lakom

Ako na vašem štapu, čekrku ili opremi primetite malu orgebotinu jednostavno pronađite odgovarajuću nijansu laka za nokte i premažite. Možete koristiti i bezbojni lak

Za boravka u prirodi ili kampu pomoću laka za nokte vaše šibice možete učiniti vodootpornima, ako ih premažete lakom.

Lakiranje tela imitacija izrađenih od balze – bambula. Obično se boji lakovima za nokte i tu ima na stotine kombinacija, od klasične crne, preko dekora ose, pa sve do ludih boja poput fluoroscetnih i tako dalje.

Bambula faza izrade lakiranje tela
Bambula provera plovnosti,
Ulov klena na bambulu. Jovan Ognjanović

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*