Labud ubio kajakaša

Labud ubio kajakaša

labud1

Labud ubio kajakaša

Ko bi uopšte mogao i pomisliti da se iza ovako elegantnih stvorenja mogu kriti hladnokrvne ubojice? Ukoliko niste znali, labudovi mogu biti izuzetno opasni po ljude, a pogotovo mužjaci u sezoni parenja, kada čuvaju svoju teritoriju.


Labudovi ubijaju ljude tako što ih utope! Jedan takav slučaj se desio nedavno (2012.) u blizini Čikaga gdje je labud napao čovjeka u kajaku, oborio ga u vodu i nastavio ga napadati sve dok se nesretnik nije utopio. 2010. godine jedan labud iz Velike Britanije toliko se odvažio da je napao cijelu ekipu veslača, na sreću, ovdje nije bilo žrtava.

Na fotografiji iznad možete vidjeti i Tysona, zloglasnog labuda iz Velike Britanije koji napada svakog čovijeka koji se usudi prići njegovoj teritoriji. Lokalni stanovnici tvrde da Tyson lomi ljudima ruke, te da redovno napada i tjera plivače i veslače iz vode.

labud

Labudovi se doslovno bore do kraja kako bi zaštitili svoje mlade od predatora i neće oklijevati da ugrizu ili udare predatora (ili čovjeka, slučajnog prolaznika). Njihov najveći trik je u tome da svog oponenta uvuku u vodu gdje ga onda napadaju odozgo, udarajući ga u glavu, pokušavajući da ga utope.

Više: http://pixelizam.com/5-iznenadujuce-opasnih-zivotinja/#ixzz3QZm2S9aH

Budite oprezni kada se nađete u situaciji da prolazite pored mesta gde je jato labudova. Mi smo jednom imali nemio susret sa labudom mužjakom na j. Joca, ali smo ga uspeli oterati od čamca. Bio je nasilan i naporan desetak minuta.

Loading

2 Comments on “Labud ubio kajakaša

  1. Ja i moj drugar smo utepali labuda na jezeru Joca. Napadao nas je nekih pola sata konstantno, toliko se odvazio da je i na camac hteo da se popne, i drugar ga odalami veslom i bukvalno mu otkine glavu, ja uzmem drugo veslo, i tukli smo ga dok ga nismo utepali skroz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*