Kutije za čuvanje mušica s magnetima

Kutije za čuvanje mušica s magnetima

Kutije za čuvanje mušica s magnetima

Kutije kao i svaka druga samo je jedna strana ili obe magnetična i čvrsto drži vašu imitaciju na mestu, tako da je ne možete slučajno izgubiti zbog nespretnosti ili vetra, koji zna baš da dune kada otvorite kutiju.

Ima više modela kutija za mušice s magnetima, sa jednom ili obe strane kutije da je podloga magnetična! Magnet mora biti dovoljno jak da drži vašu imitaciju na sigurnom. To može zato jer se udice na kojima pravite imitacije prave od legiranih čelika koji imaju magnetna svojstva.

U takvim magnetnim kutijama su vaše imitacije sigurne, pa čak i ako vam kutija slučajno upadne u vodu! Ako kutiju s muhama izvrnete svojom nespretnošću i one se sve prospu u vodu. Tada je brzina veoma bitna, ako kutija nije magnetična. Treba ih brzo skupiti dok ih voda ne odnese. A ako su to nimfe, onda je baš problem! Vetar koji duva na vodi, takođe zna praviti probleme. Otvorite kutiju s muhama i baš tada dune vetar i puno njih odleti. Da bi to sprečili koristite kutije u kojima su mušice sigurne (svaka pregrada ima svoj poklopčić) ili imaju magnetne držače.

Kutiju s magnetima možete i sami napraviti u samogradnji veoma lako. Trebate samo imati kod sebe samolepljive magnetne trake ili obične magnetne trake (kalendarići ili reklame za frižider), isečete makazama ili skalpelom na oblik i veličinu koja odgovara vašoj kutiji i zalepite. Tako možete napraviti vašu magnetnu kutiju od raznih kutija (obične plastične kutije, kutije od cigareta, kutije od lekova, drvene kutije, …)

Postoje i sušači mušica koji na sebi imaju jedan ili više magneta na koje možete privremeno ostaviti vašu imitaciju da se osuši. Praktičan deo pribora, koji se postavlja na prsluk, torbicu košulji, pa čak postoje magnetni sušači za kačket ili šešir.

Možete i sami dodati magnetnu traku na vaš postojeći sušač ili zalepiti traku ili magnet na kačket. Vodite računa da magnet bude dovoljno jak da drži vašu imitaciju čvrsto!

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*