Kutije za čuvanje materijala

Kutije za čuvanje materijala

kutije za materijale web1

Kutije za čuvanje materijala

Svi mi koji vezujemo mušice imamo puno materijala od kojih pravimo svoje imitacije. Razne vrste materijala su potrebne za to udice, konci, perje, krzna i dlake, razne vunice, šenili, policelon, polipropilen, dabinzi, …

Zbog velike količine materijala koju svako od nas ima javlja se problem smeštaja. U početku materijale čuvamo po papirnim kesama, u kutijicama, kovertama, pa u najlon kesicama i kesama, pa čak i manjim džakovima. Neko ih okači da vise na posebnim panoima ili policama, … Neko u sklopu radnog stola ima ladice ili police u kojima drži materijale, opet u kutijicama i kesicama.

Mi koji nemamo radni sto sve čuvamo po nekakvim kutijama i kesama, a količina materijala stalno raste, … Osnovno čuvamo u pokretnim kutijama, zajedno sa alatom.

Boraveći letos s ekipom naših prijatelja iz Švedske i Sarajeva na Ribniku nekoliko dana, opet sam se sreo s Ismetom koji je našao praktično rešenje u plastičnim kutijama u kojima čuva alat i materijale. Malo smo zajedno vezivali. Kutije su od plastike koja je providna, pa se lepo vidi šta ima u njima, a slažu se lepo jedna na drugu tako da ne zauzimaju puno prostora. Lako se prenose u auto ili iz njega i slično!

Ismet i Ivan web
Sa Ismetom na Ribniku
Ismet s kutijama
Ismet se priprema za vezivanje, sve mu je u kutijama

Kada sam se vratio u Novi Sad, kupio sam svoje kutije na pijaci na tezgi, gde prodaju plastiku. Kutije koje sam uzeo su 2X10 litara zapremine i 4X3 litara zapremine. Kutije su relativno jeftine. Veća od 10 l zapremine je 350 din (oko 3 eura), a manja od 3 l je 180 din (oko 1.5 eura). Sa 12 eura rešio sam problem smeštaja materijala.

multifunctionele-kunststofbox_PDT00912 gn-932300n rucka web
Ima i većih i manjih, nađite sebi koje vam najviše odgovaraju!

U tih 6 kutija sam stavio sve materijale koje imam kod sebe u stanu:

Velike kutije
– sva perja; posebno i/ili svi skalpovi
– sva krzna i svi delovi krzna od raznih životinja

Male kutije
– svi dabinzi u kesicama ili kutijicama,
– sav materijal za izradu strimera (otežanja, udice, marabu perje, zonker trake i fleš materijali, …)
– razni konci, vunice, šenili,
– udice i žice za porebravanje i otežanja

kutije za materijale web2 kutije za materijale detalj web kutije za materijale web

Razmišljam da kupim možda još jednu veću za „ostale materijale“ i dve manje; jednu za CDC-perje i genetska pera, a drugu za veštačke materijale. Dakle za manje od 20 eura, bih rešio problem skladištenja materijala. Na kutiju napišete šta je unutra i veoma lako ćete doći do materijala koji vam je potreban.
Odlično rešenje za male prostore, jer se kutije mogu redati jedna na drugu. Hvala Ismetu na ideji koju mi je dao!

Ivan Korhner

Loading

1 Comment on “Kutije za čuvanje materijala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*