Kup na rijeci Gacka 2010.

Kup na rijeci Gacka 2010.

rijeka webKup na rijeci Gacka

Na rijeci Gackoj je 24. travnja (april) 2010. održano tradicionalno natjecanje u ribolovu pastrve umjetnom muhom. Unatoč lošem vremenu i slaboj medijskoj pažnji prijavilo se skoro 40 natjecatelja. Osim iz Hrvatske najbrojniji su bili mušičari iz susjedne Bosne i Hercegovine, te Slovenije. Zborno mjesto je bio restoran Majšić u Čovićima.

Ribiči su se počeli skupljati već od pola 8. U 9 sati je bilo službeno izvlačenje. Lovilo se u 2 sektora ”A” i ”B”.

Lovilo se na sve vrste imitacija, od nimfi, mokrih muha, strimera, pa možda i na suhe muhe. Kod odabira žnora je sve bilo dopušteno, od plivajućih, pa sve do tonućih. Mjerna riba je bila ona od 30cm, ali pošto u Gackoj ni ne plivaju manje, onda je to u redu!

rijeka2 web

Tijekom prvog poluvremena kiša nije stajala, a sunca nije bilo niti na pomolu! Uglavnom se lovilo nimfama i strimerima(potezankama). Unatoč svim nedaćama lovilo se vrlo solidno. Kao što i biva ribe su se držale dubljih dijelova rijeke. Od drugog poluvremena se očekivalo puno više, jer svi tvrde kako je proljetni ribolov na Gackoj najbolji upravo sredinom dana. Međutim riba se uopće nije dizala, niti pokazivala svoje prisutstvo. Tako da se opet cijeli ribolov sveo na oranje po dnu s teškim nimfama i potezankama. A da stvar bude gora one pastrve koje su već jednom bile na udici, uopće nije padalo na pamet da opet zagrizu.

Nakon 3 sata ribolova, okupili smo se u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova. Dok su suci zbrajali centimetre mi smo dobili slobodno za razgledavanje mrijestilišta. Oko 15 sati je bilo proglašenje pobjednika i proglašenje rezultata natječaja za vezače umjetnih muha. Također dodjeljivao se i prelazni pehar za najveću ribu kojeg je osvojio gospodin Tomo Ladišić. Nakon proglašenja svi smo zajedno otišli na zasluženi ručak u restoran Ribič u Otočcu!

Osim pehara tri prvoplasirana su id organizatora natjecanja dobili besplatne dozvole za ribolov na rijeci Gackoj. Prvo mjesto sedam ribolova, drugo pet i treće tri. Poduzeće T.P. Olivari osiguralo je prigodne nagrade za sve natjecatelje.

svi-zajedno web
pobjednici:  Tomo Ladišić – najveća riba 56 cm, 2. Sead Alijagić, Prvi Miro Katičić i 3. Boško Barišić

Nadajmo se da na kraju nitko nije bio razočaran i da su se svi lijepo zabavili i družili

Poredak (prvih 10)

 1. Miroslav Katičić                 508
 2. Sead Alijagić                         391
 3. Boško Barišić                        377
 4. Tomo Ladišić                        339
 5. Amir Alagić                           318
 6. Marinko Puškarić                291
 7. Martin Rašlić                        267
 8. Jozo Vrbić                              258
 9. Enes Hamzagić                     246
 10. Bojan Jurman                        228 ……

Tri najveće ribe

 1. 56 cm Tomo Ladišić
 2. 55 cm Amir Alagić
 3. 54 cm Boško Barišić
1mijesto web
1. mijesto Miro Katičić

Izvještaj: Marko Musulin

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*