Kup Makedonije – jezero Shum

Kup Makedonije – jezero Shum

takmicenje web6

Kup Makedonije – jezero Shum

Dana 04. 05. 2015. je održan drugi državni Mušičarski Kup Makedonije u organizaciju Makedonske Ribolovne Federacije (MRF), na jezeru Shum kod Struge.

Shum je veštačko jezero koje se puni od izvora iz kojih cela Struga pije vodu. Jezero je davno poribljeno sa pastrmkom, većinom ohridskom, a ima i makedonske pastrmke.

jezero shum web1

Obiluje ribom, ali i ima dosta vegetacije koja je otežavala ribolov.

takmicenje web5

MRF ove godine je rešila da se Kup održi na ovom jezeru u interesu takmičara i ostvarenja većeg ulova, s obzirom na činjenicu da je prošle godine kup održan na reci Treska gde je samo jedan od 16 takmičara imao ulov. Jedinstvena reka u Makedoniji koja je dovoljno bogata pastrmkom za održavanje kupa je Radika, ali tamo nema uslova za ribolovnu stazu.
Na ovom kupu uzeli su učešće 11 takmičara, od kojih su 8 imali ulov, a 3 je ostalo bez ulovljene ribe.

Rezultati:
Prvo mesto osvojio je Julio Božinovski iz Ohrida sa ulovom od 21 ribe i 779 bodova, drugo mesto je osvojio Dragi Biceski iz Struge sa ulovom od 15 riba i 519 bodova, oba tamkičara su članovi ZSR Pastrmka – Struga, a treće mesto bio je Marjan Sotiroski sa ulovom od 13 riba i 403 poena, član ZRSRK RIBAR 2011 iz Skoplja.

dodela web2 dodela web1 dodela web

Na kupu se boduje svaka ulovljena riba sa 10 poena, plus svaki centimetar dužine nosi 1 bod.
Sama organizacija je bila odlična, ali vremenski uslovi su bili loši. Posle prvih 15 minuta počela je da pada kiša i bilo je i malo vetra. Tako je trajalo tokom celog takmičenja, a na kraju smo svi bili mokri.

Sledeće godine planiramo da organizujemo po prvi put mušičarsku ligu Makedonije.

Pogledajte nekoliko fotografija …

takmicenje web92 takmicenje web91 takmicenje web9 takmicenje web8 takmicenje web7  takmicenje web3 takmicenje web2 takmicenje web1 takmicenje web takmicenje web93

takmicenje web4

Logo MRF

Bistro!

Filip Serafimovik

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*