Krenuli na bandare, kad ono štuka

Krenuli na bandare, kad ono štuka

Shone stuka web

Krenuli na bandare, kad ono štuka
Mušičarenje na Adi Ciganliji

Sa drugarom Saletom sam odlučio da posetim Beogradsko jezero Adu Ciganliju na sat – dva laganog fly fishinga. To nam je u Beogradu najbliža ribolovna destinacija, da malo potražimo bandare na nimfe i male strimere.

Nekoliko komada bandara smo uhvatili na brzaka i onda sam slučajno primetio štuku koja se krila u podvodnom bilju. Nisam ni bio siguran kolika je jer je udaljenost bila 5-6 metara i kretala se lagano verovatno u lovu i potrazi za bandarima.

Sale Bandar web
Sale sa bandarom
Shone Bandar web
Moj bandar na nimfu

Na predvezu sam imao podvez 0.25mm monofil i nije bilo vremena da bilo šta menjam na sistemu, ni da tražim sajlicu po chest packu (torbici). Uzeo sam prvu kutiju koju sam imao pri ruci, a u kojoj sam imao par velikih strimera Clouser-minnowa koje inače koristim za smuđa, vezanih na udici #2/0. Nisam imao kod sebe niti jedan pravi štukaroški strimer i odlučio sam da se kockam, pa šta bude. Brzinski sam zavezao clousera na kraj podveza i na viđeno gađao štuku koja je bila sada već na nekih 10ak metara od mene. Zabacio sam koliko sam preciznije mogao na jedno 2 metra od nje, da strimer ima vremena da potone i da mogu da joj provučem strimer u njenom vidokrugu. Nisam omašio, na prvu loptu se zaletela na strimer i pukom srećom nije progutala ceo strimer tako da sam uspeo lagano da je savladam i privučem sebi.

Shone stuka web
Štuka na Clouser Minnow strimer

Štuka je puštena nazad u jezero posle par načinjenih fotografija.

Nebojša Pavlović Šone

Loading

1 Comment on “Krenuli na bandare, kad ono štuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*