Koja je razlika u težini između mog najmanjeg i najvećeg čekrka?

Koja je razlika u težini između mog najmanjeg i najvećeg čekrka?

Koja je razlika u težini između mog najmanjeg i najvećeg čekrka?
Igrica za moje FB prijatelje, a za nagradu mušičarenje samnom

Danas sam svojim FB prijateljima postavio pitanje da pogode kolika je razlika u težini između moja dva čekrka koja koristim u mušičarenju.

Najmanji moj čekrk je Orvis Battenkil l 2/3 sa žnorom SA Ultra WF3F i jedno 20m backinga. Najveći u mojoj kolekciji je Loop Evotec G3 HD 8/10. sa žnorom Rio Sink Tip 300 grainov i jedno 100m backinga. Manji ide na štap Echo glass #3, a veći na štap Loop Evotec Salt # 10

žnora Rio Sink Tip 300 grainov
žnora SA Ultra WF3F

Pitanje sam postavio danas oko podne i dao rok da se jave do 20.00. Ko bude najbliži ili pogodi tačnu razliku za nagradu će dobiti jedan dan mušičarenja samnom na reci Savinji i Dreti.

Puno se FB prijatelja (oko 25) javilo s ponudom koje su išle od 50g do 250g. Lepo smo se igrali i oko 20.00 sam pristupio merenju na digitalnoj vagi čekrka sa već namotanim strunama na njima.

Manji čekrk Orvis je težak 100g, a veći Loop 319g. Razlika je 219g.

Manji je težio 100g
Veći je težio 319g

Najbliži tačnom rezultatu 219g je bio Ivan Korhner iz Novog Sada, urednik lista Mušičar, koji je ponudio razliku od 222g. Greška od samo tri grama je neverovatna. Čestitam!

S Ivanom sam se čuo i iću ću na mušičarenje kada bude naš gost pre ili posle svetskog prvenstva za mlade koje se održava na našim rekama Savinji i Dreti početkom avgusta ove godine.

Aleksandar Žižek

Loading

1 Comment on “Koja je razlika u težini između mog najmanjeg i najvećeg čekrka?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*