Kod Bara uhvaćena tuna teška 133 kilograma!

Kod Bara uhvaćena tuna teška 133 kilograma!

tuna

Rekord: Kod Bara uhvaćena tuna teška 133 kilograma!

Crnogorski ribolovac Milan Kolarić upecao je nedaleko od Bara tunu tešku 133 kilograma i oborio nezvanični rekord u tom delu Jadrana. Milan Kolarić je na dobrom putu da ovog leta obezbedi titulu najuspešnijeg lovca na tune superteške kategorije u crnogorskom delu Jadrana.

„Kapitalac” koga je izvukao težio je 133kg i bio dugačak 222cm! Nakon što je izvukao tunu od 86 kilograma i zaslužio prvu nagradu za „Ulov meseca“ za mesec jun, koju tradicionalno dodeljuje tivatska kompanija „Una“, krajem jula Kolarić je otišao 47 kilograma „dalje“.

Ogromna tuna je, kao i prethodna, ulovljena iza brda Volujica koje „zatvara“ barsku Luku.
„Ulovio sam je na tzv. ‘plutajući parangal’ na oko 200 metara od obale. Ne znam da li je najveća ikada ulovljena u barskom akvatorijumu, ali pričajući sa kolegama, nismo mogli da se setimo da li je dosada ulovljena teža. Ova je bila dugačka 222 santimetra i teška 133 kilograma“, kaže Kolarić za Mondo.
Borba sa tunom ulovljenom u junu trajala je oko dva sata. Sa 47 kilograma težom, barski ribolovac je oko pola sata manje vodio borbu.

Screenshot_51-660x330
„Dobar ulov, ali ne bih ga glorifikovao. Možda jednog dana ulovim tešku 200 kilograma, pa me bude stid što se od ove pravio spektakl“, kaže u šali Kolarić.

Njegova „rekorderka“, inače, nije jedina tuna koja je letos ulovljena i čija je težina prelazila 100 kilograma u barskom akvatorijumu.
Krajem maja, tunu tešku 105 kilograma iz vode je izvukao i poznati ribolovac Miro Ciganović.
Poznavaoci ribolova kažu da svako može da ima sreće da mu se tuna „kapitalac“ zakači na udicu, ali da samo veliki majstori znaju da je izvuku.

Izvor: RTS

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*